Uutiset

Marigold johtaa Sveitsissä

Neuchâtel Trophy 2022 käynnistyi perjantaina Sveitsissä vuoden koronatauon jälkeen. Sarjaa johtaa senioreissa Marigold IceUnity huippupistein 80,20.  Venäjän Team Paradise jäi toiseksi reilun kolmen pisteen päähän. Team Unique on lyhytohjelmien jälkeen kolmantena aivan venäläisten kannoilla.

Marigold IceUnity astui jäälle viimeisenä kymmenen joukkueen kilpailussa. Herkkä pohjoisen tunnelmia kuvittava Nordic Spirit sujui ongelmitta ja viimeksi järjestettyjen MM-kilpailujen hopeamitalisti lähtee lauantain vapaaohjelmakilpailuun johtopaikalta.

– Ohjelmaan osui valmentajan silmään pieniä epätarkkuuksia, mutta joukkue malttoi edetä rauhassa eteenpäin ja osoittaa sillä tavalla kylmähermoisuuttaan, valmentaja Anu Oksanen totesi.

Valmentaja oli tyytyväinen onnistuneesta paluusta kansainvälisille kilpailujäille, sillä taukoa ehtinyt tulla kahden kauden verran. Koronan vuoksi joukkueelta on tälläkin kaudella kilpailuja peruttu, ja toisaalta joukkue on itse joutunut osasta vetäytymään.

 – On iso juttu, että pääsimme tähän kilpailuun, ja joukkue sai jälleen esiintyä yleisön edessä. Olemme päässeet vanhaan normaaliin tunnelmaan, Oksanen iloitsi.

Team Uniquen koskettavaan lyhytohjelmaan Merci osui tällä kertaa yksi kaatuminen. Joukkue saavutti kuitenkin kokonaisuutena sujuvasti soljuneella ohjelmallaan 75,66 pistettä. Se kuitenkin jäi kauden parhaasta tuloksesta, jonka joukkue luisteli muutama viikko sitten Marie Lundmark Trophyssa Turussa.

Kilpailun toiseksi päätynyt Team Paradise saavutti Neuchâtelissa latinalaisrytmien vauhdittamassa lyhytohjelmastaan pisteet 76,83. Joukkue on hallitseva, vuoden 2019 maailmanmestari, joka tällä kaudella jäi maansa mestaruuskilpailuissa hopealle.

Musketeers ykkönen junioreissa

Suomen ja Helsingin Luistelijoiden Musketeers johtaa ylivoimaisesti juniorisarjaa. Junamatkaa kuvaava lyhytohjelma jyskytti energisesti joukkueen kauden ennätyspisteisiin 70,42.

Toisena lyhytohjelmien jälkeen on USA:n DC EDGE tuloksella 58,75 ja kolmantena saman maan Northernettes pistein 56,90. Juniorisarjaan osallistuu 11 joukkuetta.

Tulossivu: http://skating.ch/TNT_2022/index.htm

Vapaaohjelmia voi seurata lauantaina suoratoistona: https://neuchatel-trophy.ch/livestream/

Kuva: Sari Niskanen


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024