Uutiset

Makar Suntsev 26. junioreiden MM-kisoissa

Suomea ensi kertaa taitoluistelun junioreiden MM-kisoissa edustanut Makar Suntsev koki lyhytohjelmassaan yllättävän epäonnen ja putosi niukasti ulos finaalista. Kotkalaislukiolainen keräsi ohjelmasta pisteet 56,26, joilla hän sijoittui tulostilastossa 26:ksi. 24 jatkaa vapaaohjelmaan.

Juuri 18 vuotta täyttänyt Makar Suntsev aloitti perjantaina Tallinnassa lyhytohjelmansa erittäin varmasti ja suoritti kaikki hyppyelementtinsä vaivatta.

– Olen ihan tyytyväinen hyppyihini ja oikeastaan kaikkeen muuhunkin yhtä piruettia lukuunottamatta, vaikka hypyissä oli ehkä vähän huonoja alastuloja ja askelsarjastani en saanut tavoittelemaani vaikeustasoa. Myös esittäminen sujui.

Suomen taitoluistelumaajoukkueeseen kuuluvan Suntsevin kohtaloksi koitui varsin harvinainen luistinterän lipsahdus hänen lähtiessään ohjelman viimeiseen piruettiin. Suntsev kaatui ja koko piruettiyritys jäi ilman pisteitä.

Taitoluistelussa junioreiden maailmankärki on todella kovatasoinen. Tallinnan Tondiraba-hallissa tällä viikolla käytävissä junioreiden MM-kilpailuissa poikien kilpailun kärjessä on Yhdysvaltain Ilia Malinin pistein 88,99.

Suomen toinen edustaja taitoluistelun junioreiden MM-kisoissa on Linnea Ceder. Juniorityttöjen kilpailu käynnistyy lauantaina.

Tulokset: http://www.isuresults.com/results/season2122/wjc2022/


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024