Uutiset

Linnea Ceder johdossa SM-valinnoissa

Suomalaiset taitoluistelijat ovat koolla tänä viikonloppuna Vantaan Tikkurilassa ensimmäisessä SM-valintakilpailussa. Lyhytohjelmapäivän kirkkain tähti oli Linnea Ceder, joka luisteli uuden lyhytohjelmaennätyksensä 53,26. 17-vuotias keravalainen johtaa naisten kilpailua.

Linnea Ceder latasi ohjelman alkuun vaikean kolmoislutzin ja kolmoistulpin yhdistelmän, jossa kuitenkin tulppi jäi kierroksiltaan vajaaksi. Sen sijaan kolmoisflippi ja kaksoisaxel lensivät varmasti.

– Ehkä kaikkein tyytyväisin olen kolmoisflippiin, se oli laadukas suoritus, Ceder kommentoi ohjelmaansa suorituksensa jälkeen.

Naisten kilpailussa toisena on porvoolainen Vera Stolt pistein 50,72 ja kolmantena helsinkiläinen Laura Karhunen, 50,11.

Miesten kilpailussa Roman Galay lähti rohkeasti yrittämään lyhytohjelmassa neloistulppia, mutta hyppy päättyi jään pintaan. Galay johtaa miesten kilpailua pistein 56,87.

Suomalaiset seniorisarjan jäätanssijat eivät osallistu viikonlopun valintakilpailuun.

Juniorityttöjen sarjan johdossa on Janna Jyrkinen, 44,91, ja junioripoikien kilpailua johtaa Matias Lindfors, 43,53. Junioreiden jäätanssikilpailun ykkösenä on pari Margareta Poutiainen – Mirko Niskanen pistein 37,35.

SM-valinta jatkuu sunnuntaina vapaaohjelmakilpailuin.

Tulokset


Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024
Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024