Uutiset

Suomalaisluistelijat palasivat kilpajäille Tallinnassa

Suomalaiset yksinluistelijat palasivat kolmen kuukauden tauon jälkeen kilpajäille Virossa luisteltavassa Tallink Hotels Cupissa.

Suntsev ennätyspisteisiin seniorimiesten kilpailussa

16-vuotias Makar Suntsev loisti lyhytohjelmajäällä luistellen uudet ennätyspisteensä 65,69 ja sijoittuen lyhytohjelmakilpailun neljänneksi. Jäällä nähtiin onnistuneet kaksoisaxel, kolmoisflippi sekä kolmoislutz-kolmoistulppi.

– Enkkapisteet paranivat 15 pisteellä, joten oma tavoitteeni tuli melkein saavutettua, vaikka MM-kilpailuihin vaadittavat tekniset pisteet jäivät vielä saamatta, Suntsev iloitsi.

Suomen toinen edustaja Valtter Virtanen lähtee vapaaohjelmakilpailuun kuudennelta sijalta pistein 61,41. Virtasen lyhtyohjelman alun hyppyelementteihin osui epäonnea kolmoisaxelin jäätyä kierroksiltaan vajaaksi ja kolmoislutzin päätyttyä kaatumiseen. Ohjelman loppuosan kolmoistulppi-kolmoistulpin sekä kolme vaikeimmalle eli nelostasolle arvosteltua piruettia Virtanen suoritti varmasti.

Kilpailua johtaa Viron Aleksandr Selevko pistein 77,30.

Ounasvuori avasi kansainvälisen kilpailukautensa

Kansainvälisen kilpailukautensa Tallinnassa avannut Oona Ounasvuori saavutti lyhytohjelmastaan pisteet 54,03 ja lähtee huomiseen vapaaohjelmakilpailuun sijalta viisi. Ohjelman alun kaksoisaxel oli ainoa, jonka alustulokaarelle osui pieni virhe. Kolmoislutz-kaksoistulppi, kolmoisflippi sekä kolme nelostason piruettia sujuivat sen sijaan laadukkaasti. Kolmoisflipissä Ounasvuoren hiuksista jäälle lennähtänyt hiuskoriste toi tulospaperiin kuitenkin pisteen vähennyksen.

-Ihan hyvä fiilis jäi, vaikka ei tämä ihan täydellisesti mennyt. Tämä on ensimmäinen kunnollinen kansainvälinen kilpailu vuoteen, joten vapaaohjelmasta lähden huomenna hakemaan ehjää kokonaisuutta ilman sen suurempia tavoitteita, Ounasvuori sanoo.

Laura Karhunen sijoittui lyhtyohjelmakilpailussa kahdeksanneksi pistein 48,79. Karhusen ohjelmassa nähtiin onnistuneet kolmoistulppi-kolmoistulppi sekä kaksoisaxel. Kolmoisflipin epäonnistuminen vei kuitenkin tällä kertaa pisteitä.

Seniorinaisten kilpailua johtaa Viron Eva-Lotta Kiibus 63,56 pisteellä.

Jyrkinen viidentenä juniorityttöjen kilpailussa

Juniorityttöjen sarjassa Janna Jyrkinen luisteli lyhytohjelmakilpailun viidenneksi pistein 46,81. Ohjelman avannut kolmoisflippi päätyi harmillisesti jään pintaan, jolloin myös suunniteltu hyppy-yhdistelmä jäi tekemättä. Alun herpaantumisen jälkeen Jyrkinen luisteli kuitenkin näyttävän loppuohjelman hypäten lennokkaan kolmoislutzin sekä kaksoisaxelin. Myös nelostasolle arvostellut piruetit pyörivät laadukkaasti.

Juniorityttöjen kilpailua johtaa Ranskan Lola Ghozali pistein 55,14.  

Teknisiä pisteitä Jyrkinen sai ohjelmastaan 26,75, mikä ylittää reilulla kolmella pistellä Kansainvälisen Taitoluisteluliiton määrittelemän lyhytohjelman teknisten pisteiden minimirajan junioreiden MM-kilpailuihin. Pisteet ovat voimassa myös kauden 2021-2022. Vuoden 2021 junioreiden MM-kilpailut on Kansainvälisen Taitoluisteluliiton toimesta peruttu.

Aikataulut ja tulokset: http://35.204.103.250/results/2020/THC2021/International/


Kevätliittokokouspäivä summasi kauden 2023-2024 20.4.2024
Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024