Uutiset

Olympiakomitean tehostamistuki taitoluistelulle

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö on tehnyt tukipäätökset talvilajien huippu-urheilun tehostamistuista kaudelle 2023–2024. Suoraa tehostamistukea myönnettiin kaikkiaan 2 244 000 euroa, minkä lisäksi päätökset ohjaavat asiantuntijaosaamista talvilajien valmentautumisen tueksi yli puolen miljoonan euron arvosta.

Huippu-urheilyksikön (HUY) kauden 2023-2024 suora taloudellinen tuki huipputaitoluistelulle on yhteensä 135 000 €, joka on 10 000 euroa enemmän kuin edellisenä kautena. Kaikkien tukien käytöstä sovitaan yksityiskohtaisemmin HUY:n ja lajiliiton huippu-urheiluvastaavan kanssa.   

Tehostamistuen kohdentuminen:
– Naisten yksinluistelun valmennuksen tehostaminen
– Jäätanssin valmennuksen tehostaminen
– Jäätanssin Olympiavalmentajan (OV) palkkatuki: Maurizio Margaglio
– Yksinluistelun Nuorten Olympiavalmentajan (NOV) palkkatuki: Sirkka Kaipio
– Urheilijoiden terveysturvavakuutukset

Suomen Olympiakomitean tiedote aiheesta.


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024