Uutiset

Taitoluistelun MM-kilpailut 21.-25.3.

Taitoluistelun MM-kilpailut käydään 21.−25.3.2018 Italian Milanossa.
Suomea kilpailussa edustavat Viveca Lindfors naisissa, Valtter Virtanen miehissä ja Cecilia Törn-Jussiville Partanen jäätanssissa.

Viveca Lindfors onnistui helmikuun alussa käydyissä Pohjoismaisissa mestaruuskilpailuissa, joissa hän luisteli oman ennätyksensä 166,63. Onnistuminen vei Lindforsin kotimaisen ranking -tilaston kärkeen ja lopulta MM-edustukseen. Espoon Jäätaitureita edustava luistelija iloitsee nykykunnostaan ja lähtee päättäväisenä uransa toisiin aikuisten MM-kilpailuihin. Kaksi vuotta sitten Bostonissa hän sijoittui 20:nneksi. Sijoitustavoitteiden sijaan Lindfors tähtää kilpailussa kahteen puhtaaseen ohjelmaan. Naisten kilpailun kirkkain ennakkosuosikki on Venäjän olympiavoittaja Alina Zagitova. Naisten lyhytohjelmakilpailu alkaa keskiviikkoaamuna.

Valtter Virtanen kilpailee Lindforsin tapaan toistamiseen MM-kilpailuissa. Oberstdorfissa asuva Virtanen luistelee selkeästi uransa parasta kauttaan, vaikka sukkuloikin harjoittelun ja lääkäriuran välillä. Virtasen kevään saavutuksiin kuuluvat mm. 200 pisteen ylitys kansainvälisessä kilpailussa sekä onnistunut neloistulppi kilpailutilanteessa. Miesten sarjassa ennakkosuosikkeina luistelevat mm. Japanin Shoma Uno, Kiinan Boyang Jin ja Yhdysvaltojen Nathan Chen. Miesten lyhytohjelmakilpailu alkaa torstaina.

Neljänsiin MM-kilpailuihinsa osallistuvat jäätanssijat Cecilia Törn ja Jussiville Partanen ovat hakeneet runsaasti kansainvälistä kokemusta kuluvalla kaudella. Voittoon pari luisteli Egna Dance Trophyssa Italiassa, jossa irtosi samalla kauden SB-tulos (Season´s Best) 158,59. Parin toistaiseksi paras sijoitus MM-tasolla on 18:sta. Milanossa ensisijaisena tavoitteena on pääsy vapaatanssiin, jonne on paikka lyhyttanssin 20 parhaalla parilla. Jäätanssiin ennakkosuosikkeina lähtee olympiahopeamitalistipari Ranskan Gabriella Papadakis-Guillaume Cizeron. Jäätanssijat aloittavat urakkansa perjantaina.

Suomella ei ole edustusta pariluistelussa.

Aikataulut, luistelujärjestykset ja tulokset: http://www.isuresults.com/results/season1718/wc2018/index.htm

Mediainfo: https://www.isu.org/events/eventdetail/10953/-/isu-world-figure-skating-championships

Lähetykset YLE:n kanavilla: https://yle.fi/urheilu/areena


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024