Uutiset

Finlandia Trophy Espoo: Jäätanssikilpailun voitto Yhdysvaltoihin, Orihara-Pirinen sijalle 7

Finlandia Trophy Espoossa kilpailtiin tänään jäätanssin vapaatanssissa. Vasta muutaman kuukauden yhdessä harjoitellut suomalais-japanilainen pari, Yuka Orihara-Juho Pirinen saivat onnistuneesta vapaatanssista pisteet 95,53. Kokonaispisteet 157,72 veivät heidät kilpailun lopputuloksissa sijalle seitsemän.

-Olemme tyytyväisiä, tämä oli uramme toiseksi paras vapaaohjelmasuoritus. Ohjelman alkuosassa oli pientä haparointia, mutta ohjelman loppuosa oli parasta jäätanssia, mitä olemme toistaiseksi esittäneet, Pirinen iloitsi.

Suomalaispari hurmasi Espoo Metro Areenan yleisön säkenöivällä ja lennokkaalla luistelullaan, jossa erityisesti Oriharan energia pääsi oikeuksiinsa.  

– Vaikka väsyn, en anna sen näkyä, Orihara sanoi.

– Minulla on opittavaa japanilaisesta sisukkaasta työmoraalista, täydensi Pirinen.

Parin seuraava kansainvälinen kilpailu on Volvo Open Cup marraskuussa Riiassa. Sitä seuraavat kotimainen SM-valintakilpailu ja SM-kilpailut joulukuussa Tikkurilassa.

Jäätanssin voiton veivät odotetusti Yhdysvaltojen Madison Chock ja Evan Bates, kaksinkertaiset MM-mitalistit, kokonaistuloksella 198,26. Pari valitsi täksi kaudeksi itämaisten rytmien tahdissa liukuvan vapaatanssin, jollaista heiltä ei ole aikaisemmin nähty. Ennen Finlandia Trophya pari avasi kautensa Salt Lake Cityn Challenger-sarjan kilpailussa.

– Saimme esitykseemme oikean energiatason, ja suorituksemme paranee kerta kerralta. Olemme iloisia, että tänä syksynä olemme pystyneet pitkästä aikaa osallistumaan Challenger-sarjan kilpailuihin. Tästä on hyvä jatkaa kohti GP-sarjaa, pari kertoi.

Toiseksi nousseet Kiinan Shiyue Wang – Xinyu Liu luistelivat tunteikkaan ja tarkan Joutsenlammen Adagion, jonka kohokohtia olivat huikeat nostot ja koreografinen piruetti. Tuloksena oli parin henkilökohtainen vapaatanssin ennätys 111,41 ja kokonaispisteet 183,09.

Venäjän Betina Popova – Sergey Mozgov luistelivat vauhdikkaasti Queenin Bohemian Rhapsodyn tahtiin ja tekivät ennätyksensä tuloksella 175, 24. Se riitti kolmostilaan.

Finlandia Trophy huipentuu tänään käytävään naisten vapaaohjelmakilpailuun.

Info: https://www.finlandiatrophy.com/fi/

Kilpailun aikataulu, luistelujärjestykset ja tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1920/CSFIN2019/index.htm
Muodostelmakilpailun aikataulu, luistelujärjestykset ja tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1920/FTSYS_2019/index.htm
Special Olympics -kilpailun aikataulu, luistelujärjestykset ja tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1920/FTSO_2019/index.htm


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024