Uutiset

Törn – Partanen tanssivat kansainvälisen kilpailun voittoon Italiassa

Cecilia Törn ja Jussiville Partanen voittivat toista kertaa kuluvalla kaudella kansainvälisen jäätanssikilpailun ja saavuttivat jälleen uudet ennätyspisteet 158,59. Pari johti Egna Dance Trophyä jo lyhyttanssin jälkeen ja piti johtoasemansa virheettömästi sujuneella vapaatanssilla, joka kerrytti pistepottia 94,19 pisteen verran.
–Tänään suorituksemme oli puhdas vaikkei kuitenkaan teknisesti niin vahva kuin eilen lyhyttanssissa. Sinne jäi vielä vähän huolimattomuutta joihinkin elementteihin, mutta komponentti- ja laatupisteet olivat hyvät, Törn ja Partanen iloitsivat kilpailun päätyttyä.
– Luistelimme laadullisesti ja tunnelmaltaan hyvän suorituksen tänään.

Viidenneksi lyhyttanssissa sijoittunut Juulia Turkkila ja Matthias Versluis onnistuivat pitämään sijoituksensa, vaikkei vapaatanssin suoritus ollutkaan napakymppi. Vapaatanssi toi pisteitä 78,04 ja kokonaispotti oli 133,55.
– Olemme vähän pettyneitä. Kaaduin siirtymässä ennen nostoa ja se verotti etenkin komponenttipisteitä. Elementtien vaikeustasot jäivät myös todella alhaisiksi, Versluis harmitteli. Paria ilahdutti kuitenkin viidennen tilan säilyminen, sillä se kerryttää ISU-rankingpisteitä ensi kautta varten.

Kilpailun kolmas suomalainen jäätanssipari Monica Lindfors ja Juho Pirinen säilyttivät niinikään lyhyttanssin jälkeisen tilansa ja päättivät kisakautensa kahdeksanteen sijaan. Puhtaasti sujunut vapaatanssi toi pisteitä 76,30 ja kokonaissaldon 122,35.
– Tänään meni huomattavasti paremmin kuin epäonnisessä lyhyttanssissa. Saimme tänään ehjän suorituksen ilman suurempia virheitä, vaikka Monicalle sattuikin horjahdus twizzelissä ja askelsarjojen vaikeustasot jäivät alhaisiksi, Pirinen summasi.

Tulokset


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024