Uutiset

Team Fintasticille MM-KULTAA

Team Fintastic palautti Suomen kultakantaan muodostelmaluistelun junioreiden MM-kilpailuissa lauantaina Nottinghamissa. Suomen menestystä täydensi Team Mystique, joka oli vapaaohjelman toinen ja koko kilpailun neljäs jäätyään 0,04 pistettä MM-pronssista. Lopputuloksissa Team Fintastic mursi useamman vuoden jatkuneen Venäjän joukkueiden valta-aseman, vaikkakin desimaalein.

Vapaaohjelmasta kehkeytyi jännitysnäytelmä, kun molemmat suomalaisjoukkueet onnistuivat, ja lyhytohjelman ykkönen Junost Junior sekä kakkonen Crystal Ice Junior sortuivat virheisiin ja kaatumisiin.  Kolmen peräkkäisen kauden maailmanmestari Team Junost Junior jäi vapaaohjelmassa kolmanneksi ja MM-edellisvuoden hopeamitalisti Crystal Ice Junior neljänneksi. Se mahdollisti suomalaisen joukkueen voiton.

Team Fintasticin sai päättää MM-kilpailut ohjelmallaan Anesthesia, jonka se luisteli virheittä, vahvasti eläytyen ja saavutti vedostaan kauden parhaat pisteet 132,15. Kokonaistulos 205,94 on myös kauden kärkitulos suomalaisittain. Onnistuminen siivitti joukkueen lyhytohjelman kolmannelta sijalta voittoon.

Joukkueen kapteeni Karita Auvinen oli äärimmäisen onnellinen kullan selvittyä. Hän oli nyt mukana kolmansissa junioreiden MM-kilpailuissa.

– Tämä oli MM-kilpailujeni ensimmäinen mitali ja vielä kultainen, hän iloitsi muun joukkueen riemuhuutojen keskellä.

Valmentaja Milja Sarkkinen piti tärkeänä, että joukkue lähti vapaohjelmaan keskittyen vain omaan suoritukseensa – sijoituksia miettimättä.

– Onnistuminen osui nyt oikeaan paikkaan, ja joukkue luisteli ohjelman niin hyvin kuin se vain ikinä osaa. Joukkuetta siivitti kova kannustus ja myönteinen ilmapiiri katsomossa. Oli uskomatonta rikkoa venäläisten vahva rintama, hän sanoi.  

Kokonaiskilpailussa Junost Junior oli toinen pistein 205,23 ja Crystal Ice Junior kolmas pistein 200,09.

Team Mystiquen vahva ja täsmällinen veto ohjelmastaan Tique Tock toi joukkueelle hopeiset pikkumitalit. Neljännen sijan tuonut kokonaistulos 200,05 on Team Mystiquelle kauden paras ja jätti sen vain 0,04 pisteen päähän MM-pronssista.

Nyt päättynyt muodostelmajunioreiden MM-kilpailu jäi kauden viimeiseksi huippukilpailuksi, sillä sekä taitoluistelun MM-kisat Montrealista että muodostelmaluistelun MM-kilpailut Lake Placidista jouduttiin perumaan korona-pandemian vuoksi.

Tulokset: http://www.isuresults.com/results/season1920/wjcsys2020/index.htm


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024