Uutiset

ml. 1. SM-valintakilpailun sunnuntain tulokset

Suomen ykkösmuodostelmaluistelujoukkueet kilpailivat kauden avauksessa Espoossa. Joukkueet kilpailivat paikoista maaliskuun SM-kilpailuihin, mutta samalla kyseessä oli yksi näyttöpaikoista matkalla kevään MM-kilpailuihin.

HSK:n Team Unique oli seniorisarjan ylivoimainen voittaja 216,69 pisteellä. Toiseksi sijoittui HL:n Marigold IceUnity pistein 204,26 ja kolmanneksi HTK:n Helsinki Rockettes 204,19. ESS:n Lumineers oli neljäs.

Viime vuonna MM-kotikisoista pudonnut Team Unique liukui uuteen kilpailukauteen sisuuntuneena. Jo lyhytohjelman asenteellinen Bad Que vei joukkueen ykköseksi selkein piste-eroin. Sunnuntain vahva vapaaohjelma Betrayed kertoo petetyn naisen tarinaa, jossa joukkue käy läpi jäällä tunneskaalan raivosta, kostoon ja ymmärrykseen. Joukkueen kapteeni Iines Saalasti iloitsi kuullessaan kauden aloituskilpailun pistesaaliin ja sijoituksen.

– Tämä oli meille vahva treenisuoritus ja tosi hyvä kauden aloitus. Voitto tuntuu hienolta, Saalasti sanoi.

Marigold IceUnityn vapaaohjelma Tribute to Notre Dame jäi voittajallle 3,76 pistettä. Varsinainen ero syntyi kuitenkin jo lauantain lyhytohjelmassa, jossa Marigold oli vasta kolmas. Helsinki Rockettesin vapaaohjelma Haavoittunut enkeli oli vaikuttava kokonaisuus, mutta kaksi kaatumista rokotti ohjelman kokonaisuutta ja se jäi vapaaohjelmaosion kolmanneksi.

Juniorit

Juniorisarjan voiton vei jo lyhytohjelman jälkeen kilpailua johtanut HTK:n Team Fintastic. Joukkue keräsi 182,39 pistettä ja jätti toiseksi tulleen Kaarinan Dream Edgesin 5,53 pisteen päähän. Kaksikko oli karkumatkalla jo lauantain lyhytohjelman jälkeen. HSK:n Team Mystique nousi lyhytohjelman viidenneltä sijalta kolmanneksi pistein 165,98.

Team Fintasticille voitto maistui; kaksi viimeistä vuotta Dream Edges on hallinnut kotimaisia kilpailuja junioritasolla. Team Fintasticin vapaaohjelma Anesthesia oli sunnuntaina taidokas ja väkevä kokonaisuus. Joukkue esitti leikkaussalin potilasta, joka kokee nukutettuna unen eri vaiheita painajaisineen ja unelmineen. Ohjelma päättyy heräämiseen. Sunnuntaina heräämössä oli riemukas tunnelma.

– Tämä voitto ja koko viikonloppu tuntuvat niin hyvältä kuin vain voi. Olemme treenanneet koko syksyn todella kovaa ja nyt se maksaa itsensä takaisin, sanoi Team Fintasticin valmentaja Milja Sarkkinen, kapteeni Emma Kaskisen säestäessä vierellä.

SM-junioreiden lopputulokset http://www.figureskatingresults.fi/results/1920/MLSM1vk/CAT002RS.HTM

Noviisit

Noviisisarja on jaettu kahteen lohkoon. Ykköslohkoon kuuluvat joukkueet kilpailivat vapaaohjemissa jo lauantaina, sunnuntaina vuorossa olivat kakkoslohkon joukkueet.

Kakkoslohkon voittoon luisteli HSK:n Team Dynamique pistein 73,88. EsJt:n Valley Bay Synchronics sijoittui toiseksi 71,73 pisteellä ja ETK:n Blue Arrows kolmanneksi pistein 64,85

Noviisien ll-lohkon tulokset http://www.figureskatingresults.fi/results/1920/MLSM1vk/CAT004RS.HTM

Kaikki tulokset http://www.figureskatingresults.fi/results/1920/MLSM1vk/index.htm


Toimistomme on suljettu 30.5. 30.5.2024
Suomen Taitoluistelusäätiön tukipäätökset 2024 29.5.2024