Uutiset

Marigold IceUnity niukasti voittoon Tampereella

Marigold IceUnity vei seniorisarjan voiton muodostelmaluistelun toisessa SM-valintakilpailussa Tampereella kokonaispistein 210,68, vaikka se hävisi vapaaohjelmakilpailun HSK:n Team Uniquelle. Vapaaohjelman voittanut joukkue sijoittui kokonaiskilpailussa toiseksi pistein 210,20. Eroa kokonaiskilpailun kahden ensimmäisen välille jäi vajaa puoli pistettä.

Marigold IceUnity oli vapaaohjelmassaan teknisesti vahva. Itse suoritus eteni ilman suurempia virheitä ja toi pisteet 133,58.

Valmentaja Anu Oksasen mukaan vapaaohjelmaan jäi parannettavaa, mutta suorituksessa oli paljon hyvääkin.

–  Ohjelmassa oli pieniä kauneusvirheitä, joissa joukkue pystyi kuitenkin tsemppaamaan. Vaihdoimme ryhmänostomme loppua viime kilpailun jälkeen. Kestää aina todella kauan, ennen kuin uudistettu elementti saadaan toimimaan esimerkiksi ajoitukseltaan. Vaikka ryhmänostoa on hiottu, joutui joukkue sen kanssa vielä taistelemaan, valmentaja Anu Oksanen totesi kilpailun jälkeen.

Team Unique oli vahvasti hereillä unettomuutta kuvaavassa vapaaohjelmassaan. Suoritus lähti vahvasti lentoon jo ensimmäisistä luistimen vedoista ja loi intensiivisen tunnelman, mikä palkittiin kilpailuin korkeimmin komponenttipistein. Vapaaohjelmastaan joukkue keräsi päivän ykköstuloksen 134,52 pistettä.

Helsinki Rockettesin hieman varovaisesti edenneeseen vapaaohjelman osui tällä kertaa siirtymässä kaksi kaatumista, jotka pudottivat kokonaistulosta kahdella pisteellä.  Menetys ei kuitenkaan pudottanut elementtien arvoa. Joukkue oli vapaaohjelman kolmas pistein 128,83 ja kokonaiskilpailun kolmas pistein 201,33.

Toista kauttaan luisteleva ESS:n seniorijoukkue Lumineers oli vapaaohjelmien ja kokonaiskilpailun neljäs. Se sai vapaaohjelmastaan pisteet 120,83 ja kokonaispisteet 189,96.

Dream Edges voitti jälleen

Kaarinan Dream Edges voitti junioreiden toisen SM-valintakilpailun yhteispistein 182,04. Joukkue vei futuristisella ohjelmallaan voiton myös vapaaohjelmakilpailussa pistein 107,21. Joukkue jäi muutaman pisteen kauden parhaista pisteistään, jotka se saavutti lokakuussa ensimmäisissä valintakilpailuissa Espoossa.

Vapaaohjelmakilpailun yllättäjä oli Espoon Jäätaitureiden Valley Bay Synchro, joka nousi 100,11 pisteen arvoisella suorituksellaan lyhytohjelmien neljänneltä sijalta vapaaohjelmien toiseksi. Kokonaiskilpailussa joukkue oli kolmas yhteispistein 163,79.

Kokonaiskilpailun toisen sijan otti HTK:n Team Fintastic kokonaispistein 170.42. Se luisteli vapaaohjelmakilpailussa kolmanneksi tuloksella 99,46.

SM-noviisit, lohko 1, lopputulokset

Starlights HL 64.80

Finettes HTK 60.62

Valley Bay Synchronics ESJT 56.26

Lohkon 1 valintakilpailusta saavuttivat paikan maaliskuussa luisteltaviin SM-kilpailuihin  EVT:n Deam Steps, TAPTL:n Crystal Blades ja VG-62:n Sun City Synchro.  Finettes, Starlights ja Valley Bay Synchronics lunastivat SM-paikan jo ensimmäisestä valintakilpailusta.

SM-noviisijoukkueista kaikkiaan 12 pääsee kilpailemaan Suomen mestaruudesta. Lohkosta 2 valitut kuusi joukkuetta ovat HSK:nTeam Dynamique, Kaarinan Diamond Edges, OLK:n Aurora Borealis, LTL:n Team Soleil, ETK:n Blue Arrows ja TTK:n Ice Fantasy.

Kaikki tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1819/MLSM2VK_TapTL/index.htm


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024