Uutiset

Milania Väänänen – Mikhail Akulov sijalle 16 Kroatiassa

Suomen pariluistelijat Milania Väänänen ja Mikhail Akulov päätyivät lopputuloksissa sijalle 16 Kroatiassa luisteltussa Golden Spin of Zagrebissa. Kesällä yhteistyönsä aloittanut pari keräsi yhteispisteet 135,34, mikä on lähes 15 pistettä parempi pistesaldo kuin heidän ensiesiintymisessään lokakuussa.

Hyvän lyhytohjelman torstaina luistellut ja sillä EM-kilpailujen tekniset pisterajat saavuttanut pari kertoi lähteneensä vapaaohjelmaansa hyvin positiivisin ja rennoin fiiliksin. Ehkä rentoutta oli hivenen liikaa.

– Kaaduin heittoflipin, ja koska se oli vain kaksoishyppy, virheeni oli tyhmä. Minulla on ollut vähän lonkkaongelmia, joten vaihdoimme hypyn flippiin juuri ennen tätä kilpailua, emme ole käytännössä lainkaan harjoitelleet sitä, Milania Väänänen harmitteli.

Vapaaohjelman pistesaldoa pudottivat myös epäpuhtaudet muutamassa muussa elementissä.

Seuraavaksi pari valmistautuu SM-kilpailuihin, jotka käydään 17.-19. joulukuuta Porissa.

– Korjaamisen ja parantamiseen varaa on totta kai paljon. Juuri nyt tärkeintä meille olisi keskittyä omien ohjelmiemme elementtiemme puhtauteen, pari arvioi.

Golden Spin of Zagreb kuuluu arvostettuun kansainväliseen Challenger-sarjaan. Tänä syksynä kilpailussa on ollut erittäin paljon osanottajia joka sarjassa, pareja kilpaili 17. Parien kilpailun voitti Yhdysvaltain pari Audrey Lu – Misha Mitrofanov, 195,32.

Suomalaisittain Kroatian kilpailussa riittää jännitettävää vielä lauantaina, jolloin Makar Suntsev kilpailee miesten vapaaohjelmissa.

Tulokset

LIVE-lähetys


Toimistomme on suljettu 30.5. 30.5.2024
Suomen Taitoluistelusäätiön tukipäätökset 2024 29.5.2024