Uutiset

Finlandia Trophy Espoo: Venäjän Paradise muodostelmaluistelukilpailun voittoon

Finlandia Trophy Espoon lauantai-illan muodostelmaluistelukilpailussa kohtasivat Suomen neljä kovaa; Helsinki Rockettes, Lumineers, Marigold IceUnity ja Team Unique. Vastaansa nelikko sai hallitsevan maailmanmestarin, Venäjän Paradisen, joka vei kilpailun voiton pistein 75,38. Toiseksi luisteli Helsinki Rockettes pistein 74,33 ja kolmanneksi Team Unique 70,90 pisteellä.

Paradise luottaa tällä kaudella lyhytohjelmassaan tangoon. 

– Tango on meille aivan uusi tyyli. Ohjelma on meistä ihana ja tunteellinen. Myös esityksemme tänään sujui hyvin, ilman suurempia virheitä, joukkueen kapteeni Anna Shkurday kertoi.

Helsinki Rockettesin Alarm -lyhytohjelma on alku tarinalle, jonka teema jatkuu myös vapaaohjelmassa. Espoossa muodostelmaluistelijat kilpailevat kuitenkin vain lyhytohjelmilla.

– Lyhytohjelmamme on jo aika hyvässä kunnossa ja suoritus tänään oli sujuva, kapteeni Nona Vihma totesi.

Team Unique toi viime kauden lyhytohjelmassaan katutanssityylin jäälle. Nyt joukkue tykittää tiukoin liikkein jäällä Billie Eilishin Bad Guyn tahdissa. 

 – Lyhytohjelmamme on meidän näköisemme. Tämä oli hyvä veto meiltä, kapteeni Iines Saalasti sanoi.

Marigold IceUnity pelaa tämän kauden lyhytohjelmassaan pakopeliä. Joukkue on saanut ratkottavakseen pelipaketin, jonka ratkominen ei tällä kertaa täysin onnistunut.  Ohjelman alun läpimenoon osui kolmen luistelijan kaatuminen, mikä vei jännitettä suorituksesta. Joukkue sai ohjelmastaan pisteet 60,83, joilla se jäi neljänneksi.

Viidenneksi sijoittunut Lumineers luisteli Lasse Mårtensonin Myrskyluodon Maijan säveliin. Joukkue sai esityksestään 52,65 pistettä.

Kilpailut jatkuvat sunnuntaina jäätanssin vapaatanssikilpailulla klo 13.00 ja naisten vapaaohjelmakilpailulla klo 15.00.Info: https://www.finlandiatrophy.com/fi/ Kilpailun aikataulu, luistelujärjestykset ja tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1920/CSFIN2019/index.htm 


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024