Uutiset

Vera Stolt kolmantena Tallinnassa

Vera Stolt jatkaa tasaisen varmoja suorituksia kevään kansainvälisillä jäillä. Stolt on lyhytohjelman jälkeen kolmantena Virossa, Tallink Hotels Cupissa uusin ennätyspistein 50,99.
16-vuotias porvoolaiskoululainen kilpailee tällä kaudella ensi kertaa naisten sarjassa. Kokemus on kasvanut huimasti talven mittaan.
– Tämän illan lyhytohjelmani oli jo paljon rennompi suoritus kuin kaksi viikkoa sitten PM-kisoissa. Alun kolmoislutz tuli sen verran huonosti alas, etten saanut sen perään aikomaani kolmoistulppia. Tein sen kuitenkin kolmoisflipin perään. Vaikka tulppi jäi vajaaksi, sain hyppy-yhdistelmän vedettyä kiinni, ja se merkitsee paljon.
Stolt luisteli pari viikkoa sitten naisten PM-kisoissa pronssia.
Tallinnan kansainvälistä kilpailua johtaa naisissa Viron Eva-Lotta Kiibus, 56,59, ja toisena on Venäjän Anastasiia Kolomiets, 55,47.
Junioritytöissä Suomen Laura Karhunen on lyhytohjelman jälkeen kolmantena pistein 44,99. Suomen toinen edustaja juniorityttöjen kilpailussa on 14-vuotias Fanny Lindfors. Hän oli lyhytohjelman seitsemäs, pisteet 39,33. Kilpailua johtaa Viron Niina Petrokina, 50,48.
Junioripojissa Suomen Lucas Tiilikainen oli lyhytohjelman toinen, 48,73, ja Makar Suntsev kolmas, 44,14.
Suomella on Tallink Hotels Cupissa luistelijoita myös noviisien sarjoissa. Matias Lindfors oli noviisipoikien lyhytohjelmakilpailussa kolmas pistein 32,53. Noviisitytöissä Suomella on kaksi edustajaa. Ellen Amper on sijalla 12 pistein 27,74 ja Emilia Erko sijalla 19, 25,22.
Tallink Hotels Cup jatkuu vapaaohjelmakilpailuilla sunnuntaina.

Tulokset


Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024