Uutiset

Turkkila-Versluis saavutti Suomelle jäätanssin olympiapaikan

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis voittivat ylivoimaisesti Oberstdorfissa käydyn Nebelhorn Trophyn. Onnistuminen toi Suomelle maapaikan olympialaisten jäätanssikilpailuun.

Parin ahden viikon takainen ennätys kansainvälisestä Lombardia Trophysta 171,23 meni lauantaina uusiksi: ennätys kirjattiin nyt lukemiin 181,19. Tulosta jouduttiin jännittämään kilpailun loppuun saakka, sillä rytmitanssiosuuden voittajana suomalaispari luisteli vapaatanssikilpailun viimeisenä. Tulosten selvittyä tunnelma suomalaisleirissä oli iloinen ja helpottunut.

– Matthias sanoi heti luistelun jälkeen, että se on siinä. Paineista huolimatta tämä oli meiltä kylmäpäinen suoritus. Yksi paino on nyt pois harteilta. Olemme erityisen iloisia koko suomalaisen jäätanssin ja valmentajamme Maurizion (Margaglio) puolesta. Suomalainen jäätanssi on jälleen olympialaisissa, Turkkila ja Versluis iloitsivat.

Pari on tehnyt pitkäjänteistä ja määrätietoista työtä, joka näkyi nyt uudenlaisena energiana ja itsevarmuutena jäällä. Pääsääntöisesti kotimaassa harjoitteleva pari valmistautui tärkeään kauteen leireilemällä Milanossa, josta on viime vuosina tullut suomalaisten jäätanssiparien ja heidän valmentajansa Maurizio Margaglion tärkeä leirityspaikka.

Edellisen kerran Suomella on ollut olympiaedustus jäätanssissa Lillehammerissa vuonna 1994, kun pari Susanna Rahkamo-Petri Kokko osallistui kilpailuun ollen lopputuloksissa neljäs.

Oberstdorfissa jaossa oli jäätanssiin viimeiset 4 olympiapaikkaa, 19 paikkaa jaettiin jo kevään MM-kisojen tulosten perusteella,

Turkkila-Versluis esiintyy seuraavan kerran kansainvälisillä kilpajäillä Espoossa Finlandia Trophyssa 7.–10. lokakuuta 2021.

Kilpailun kaikki tulokset:
http://www.isuresults.com/results/season2122/csger2021/

Tietoa olympialaisten taitoluistelun maapaikoista Suomen Taitoluisteluliiton sivuilla:
https://www.stll.fi/maajoukkue/arvokilpailujen-valintakriteerit/maapaikat-mm-kilpailuissa-ja-olympialaisissa/

Suomen Taitoluisteluliiton arvokilpailujen valintakriteerit:
https://www.stll.fi/maajoukkue/arvokilpailujen-valintakriteerit/

Artikkeli olympiavalinnoista Suomen Taitoluisteluliiton ajankohtaismediassa:
https://www.skatingfinland.fi/kiss-cry/tietoa-lajista/oberstdorfissa-ratkotaan-loput-maapaikat-pekingin-talviolympialaisiin/

Lisätietoa Finlandia Trophy Espoo -kilpailusta 7.–10.10.2021
https://www.stll.fi/2021/09/15/taitoluistelun-kirkkaimmat-tahdet-kaynnistavat-olympiakauden-espoossa/

Suomen Taitoluisteluliitto:
Satu Niittynen, valmennuspäällikkö, paikalla Oberstdorfissa p. 040 522 93 83
Mila Kajas-Virtanen, viestintä, p. 040 530 54 00


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024