Uutiset

Jäätanssijat Turkkila ja Versluis kolmanneksi Bavarian Openissa, Virtanen miesten kilpailun seitsemänneksi

Jäätanssijat Juulia Turkkila ja Matthias Versluis sijoittuivat kolmanneksi Saksan Oberstdorfissa käydyssä Bavarian Open -kilpailussa. Pari sai rytmi- ja vapaatanssista yhteispisteet 166,60.

Turkkila ja Versluis johtivat kilpailua rytmitanssin jälkeen uusilla ennätyspisteillään, mutta vapaatanssin askelsarjaan osunut paha kaatuminen rokotti pisteitä.

-Ohjelma oli tosi lupaava kaatumiseen saakka. Juulia sai kaatumisen yhteydessä leukaansa haavan ja mietimme keskeyttääkö ylituomari ohjelman. Saimme kuitenkin luisteltua sen loppuun saakka, Versluis kertoi kilpailun jälkeen.

Turkkilan leuka tikattiin sairaalassa kilpailun päätyttyä.

Kilpailun voitti Venäjän Anastasiia Shpilevaia – Grigorii Smirnov 173,55 pisteellä.

Virtanen miesten kilpailun seitsemänneksi

Valtter Virtanen sijoittui seitsemänneksi miesten sarjassa. Suomalainen oli kuudes molemmissa ohjelmissaan ja keräsi yhteispisteet 174,15. Omasta ennätyksestään 180,96 hän jäi selvästi.

-Tänään jäällä oli väsynyt mies. En ole oikein päässyt flow-tilaan harjoittelussani. Toki pari viimeistä viikkoa ovat olleet hyvin stressaavia väitöstilaisuuteeni liittyvien järjestelyiden kanssa, lääketieteessä viikko sitten väitellyt Virtanen totesi.

Määrätietoinen luistelija on tehnyt siirtoja harjoittelunsa suhteen ja päättänyt jatkaa jälleen entisessä kotikaupungissaan Oberstdorfissa. Virtasen sveitsiläisvalmentaja Jean-François Ballesterin menehdyttyä äkillisesti viime joulukuussa, joutui suomalainen pohtimaan harjoittelukuvionsa uudelleen. Sveitsiin ei paluuta enää ollut. Jyväskylä pysyy tukikohtana töiden ansiosta.

-Vietän Jyväskylässä noin viikon kuukaudesta lääkärin töiden takia, mutta lopun ajan pyrin keskittymään harjoitteluun Oberstdorsissa. Olen hyvin motivoitunut ja iloinen, että palaset tuntuvat loksahtavan taas kohdilleen.

Virtanen on asettanut varovaisen tavoitteen maaliskuun MM-kilpailuun, joskin kilpailuun haluaa mukaan myös Roman Galay, joka päihitti Virtasen SM-kilpailussa ottaen samalla haltuunsa kotimaisen kärkituloksen (Season Best). Kansainvälinen luisteluliitto (ISU) on kuitenkin asettanut tekniset minimipisterajat sekä lyhyt- että vapaaohjelmaan, jotka luistelijan tulee ylittää kansainvälisessä kilpailussa. Vaikka Galay johtaa kokonaispisteissä, on Virtanen toistaiseksi ainoa suomalaismies, joka on ylittänyt molemmat ISU:n pisterajat. Galaylla on kuitenkin vielä ensi viikonloppuna mahdollisuus pistejahtiin kansainvälisessä Jevirag Cupissa Unkarissa.

Miesten sarjan tulokset http://www.deu-event.de/results/BO2019/CAT001RS.HTM
Jäätanssin tulokset: http://www.deu-event.de/results/BO2019/CAT004RS.HTM

Kaikki tulokset http://www.deu-event.de/results/BO2019/index.htm


Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024