Uutiset

Jenni Saarinen pronssilla, Valtter Virtanen viides Saksassa

Jenni Saarinen kipusi lyhytohjelman jälkeiseltä kuudennelta sijalta pronssille pistein 147,95 Dortmundissa luistellussa NRW Trophyssa. Valtter Virtanen oli miesten kilpailun viides, 170,53.

Jenni Saarisen Saksan kilpailun yhteispisteet jäivät hänen normaalitasoonsa verrattuna mataliksi, mutta luistelija itse oli kisaansa tyytyväinen.

– Emme jääneet valmentajani Michael Huthin kanssa yhtään pyörittelemään pisteitä. Minulla on ollut henkisiä blokkeja hyppyjen, erityisesti kolmoislutzin kanssa. Tämä oli ennen muuta kilpailu niiden voittamiseksi. Ja vaikka alastulovirheitä tuli, vain yksi ohjelman hyppy jäi ilmapalloksi.

Saksassa valmentautuva Jenni Saarinen ei monen muun urheilijan tavoin tiedä, koska voi koronatalvena kilpailla seuraavan kerran.

– Ehkä minulle tekee hyvääkin kilpailutauko juuri nyt.

Naisten kilpailun voitti Hollannin vasta 15-vuotias Lindsay van Zundert pistein 166,92. Toinen oli Ruotsin Josefin Taljegård, 152,13.

Jenni Saarisen tavoin Michael Huthin johdolla Obertsdorfissa valmentautuva Valtter Virtanen lähti Dortmundissa sunnuntain vapaaohjelmaan kutkuttavasti kilpailun toiselta sijalta, mutta vapaaohjelman alkuun osui useammassa hypyssä virheitä, jotka söivät teknisten pisteiden saldoa.

– Suoritustani kuvaa hyvin sana kaoottinen. Yritystä kyllä oli, mutta rentous ja keveys puuttuivat. Ohjelman alun neloistulppi oli minulta vielä hyvä yritys, mutta sitten alkoi alamäki. Ei voi mitään, Virtanen harmitteli.

Miesten kilpailun kärjessä käytiin tasainen kaksinkamppailu. Ykköseksi nousi Kroatian Jari Kessler, 190,23, ja hopeaa sai Saksan Paul Fentz, 189,96.

Tulokset ja aikataulut


Toimistomme on suljettu 30.5. 30.5.2024
Suomen Taitoluistelusäätiön tukipäätökset 2024 29.5.2024