Uutiset

Taitoluistelun GP-sarja alkaa

Taitoluistelun Grand Prix -sarja käynnistyy perjantaina 18.10. Las Vegasissa luisteltavalla Skate America -osakilpailulla. GP-sarjassa maailman parhaat taitoluistelijat ottavat mittaa toisistaan. Sarja koostuu kuudesta osakilpailusta ja huipentuu 5.–8. joulukuuta Italian Torinossa käytävään finaaliin. Kansainvälinen Luisteluliitto nimeää urheilijat sarjaan. Lisäksi kilpailun järjestävä maa saa kutsua jokaiseen lajiin myös omia edustajiaan. 

Suomalaisväriä sarjaan tuovat viime kauden EM-pronssimitalisti Viveca Lindfors ja Suomea keväällä MM-kilpailuissa edustanut Emmi Peltonen. Lindfors on nimetty sekä 8.–10.11. käytävään Cup of China -kilpailuun että Japanissa 22.–24.11. luisteltavaan NHK Trophyyn. Peltonen puolestaan edustaa Suomea Venäjällä 15.–17.11. kilpailtavassa Rostelecom Cupissa. 

Myös Suomen jäätanssipari Juulia Turkkila – Matthias Versluis nimettiin Venäjän osakilpailuun, mutta pari joutui vetäytymään kilpailusta loukkaantumisen vuoksi. 

Suomalaisyleisö pääsee nauttimaan GP-sarjan kaikista kilpailuista Viaplay-suoratoistopalvelun kautta. 18.–20.10. luisteltava Skate America- ja 25.–27.10. käytävä Skate Canada -kilpailu näkyvät myös Viasat Sport -kanavalla. Kilpailut selostaa suomeksi kansainvälinen taitoluistelutuomari Mika Saarelainen.


Toimistomme on suljettu 30.5. 30.5.2024
Suomen Taitoluistelusäätiön tukipäätökset 2024 29.5.2024