Uutiset

Puheenjohtajan tervehdys – toiminnanjohtaja vaihtuu

Taitoluisteluvuosi 2023 on jäänyt taakse ja kuten yhteiskunnassa laajemminkin, vuosi on ollut vaiherikas ja haastava. Samaan aikaan meillä on ollut paljon iloa urheilijoidemme menestyksestä kansainvälisillä jäillä ja onnistuneesti järjestetyistä kansainvälisistä kilpailuista. Voimme olla tyytyväisiä myös siitä, että lasten ja nuorten harrastajamäärät lajeissamme ovat olleet kasvussa. Yhä laajempaa harrastajapohjaa tavoittelemme myös tulevaisuudessa ja sen eteen tulemme tekemään suunnitelmallisesti työtä.

Talouskysymykset ovat esillä arjessa niin yksityistalouksissa, yhdistyksissä ja järjestöissä kuin yrityksissäkin. Valtion vuoden 2024 talousarviossa on esitetty merkittäviä leikkauksia liikuntatoimen perustoimintojen määräahoihin, kuten järjestötoimintaan, liikuntapaikkarakentamiseen ja seuratoimintaan. Taitoluisteluliitossa olemme käynnistäneet pitkän tähtäimen valmistautumistoimet kestävän talouden turvaamiseksi. Olemme toteuttaneet muutosneuvotteluiden kautta leikkauksia eri toimintoihin, jotka ovat olleet välttämättömiä. Sopeuttamistoimien keskiössä olemme kuitenkin varmistaneet vahvan tuen seurakentälle tulevaisuudessakin.   

Muutosneuvotteluiden päättyessä kerroimme toiminnanjohtajan vaihdoksesta. Haluan kiittää Outi Wuorenheimoa hienosta kahdeksan vuotta kestäneestä työstä suomalaisen taitoluistelun hyväksi. Uutena toiminnanjohtajana vuoden alusta on aloittanut Salla Mäkelä liiton markkinointi ja viestintäpäällikön positiosta. Sallalle onnittelut uudessa tehtävässä tutussa lajiliitossa!

Alkava vuosi starttaa aktiivisesti. Ensi viikolla Liettuan Kaunakseen matkustaa historiallisen suuri joukkue taitoluistelun EM-kilpailuihin. Sitä seuraa heti helmikuussa järjestämämme kansainvälinen Challenger sarjan muodostelmaluistelukilpailu, Marie Lundmark Trophy Helsingissä. Lajiemme MM-kilpailut käydään maalis-huhtikuussa, joissa puolustettavana on muodostelmaluistelun mitalisijat. Kotimaisella tasolla on vielä kilpailutapahtumia tulossa ja kausi päättyy seurojemme upeisiin loppunäytöksiin. 

Vuoden 2024 aikana lähdemme linjaamaan uutta pidemmän aikavälin suunnitelmaa suomalaisen taitoluisten menestymisen varmistamiseksi ja harrastajapohjan laajentamiseksi. Työ käynnistyy alkuvuodesta ja kevätliittokokoukseen tuomme ensimmäisiä pohdintoja. Työtä jatketaan kesän molemmin puolin ja syysliittokokouksessa esittelemme linjauksia tuleville vuosille yhdessä päätettäväksi. Tähän työhön osallistamme sekä seuratoimijoita että lajiemme sidosryhmiä.

Lopuksi haluan esittää lämpimät kiitokset kaikille seuratoimijoillemme ja henkilöstöllemme vuodesta 2023. Vaikka sopeuttamistoimet ovat tuoneet muutoksia, suuntaamme katseemme yhdessä tulevaisuuteen kohti vahvempaa liittoa.

Jouko Pitkänen, Suomen Taitoluisteluliitto ry, puheenjohtaja


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024