Uutiset

Saarinen kolmantena Pekingissä

Kiinan Pekingissä luistellaan tällä viikolla Asian Open Figure Skating Trophy, jossa Suomen Jenni Saarinen on lyhytohjelmakilpailun jälkeen kolmantena pistein 62,25.

Viime viikonloppuna Finlandia Trophy Espoossa kilpaillut Saarinen onnistui jälleen lyhytohjelmassaan näyttävästi. Ohjelman hypyistä kolmoissalchow ja kaksoisaxel olivat laadultaan erinomaiset, kuten myös vaikeat piruetit ja taidokas nelostasolle arvioitu askelsarja. Kolmoistulppi-kolmoistulpin jälkimmäisen hypyn jääminen hieman vajaaksi kierroksiltaan sekä yhden tason puuttuminen yhdistelmäpiruetista olivat ohjelman ainoat kauneusvirheet.

– Olen ihan tyytyväinen suoritukseeni. Olo oli eilen vielä aika väsynyt pitkän lennon jäljiltä ja tuntui, että keho ei ollut vielä palautunut viime viikonlopun kilpailusta. Tänään kroppa tuntui kuitenkin jo paljon kevyemmältä ja virkeämmältä. Vapaaohjelmaan lähden luottavaisin mielin ja keskityn luisteluun elementti kerrallaan, Saarinen kertoi.

Lisätunnelmaa kilpailuun tuo tapahtuman toimiminen talviolympialaisten testitapahtumana. Kisahallina toimiva Capital Indoor Stadium toimii myös olympialaisten näyttämönä helmikuussa 2022.

– Kaikki kilpailun turvatoimet ja järjestelyt on toteutettu tarkasti ja elämme täällä täysin kuplassa. Halli itsessään on erittäin, erittäin lämmin. Tämä on hyvä kokemus ja antaa motivaatiota loppukautta varten, jotta tänne pääsisi vielä uudelleen, Saarinen kuvaili kisakokemusta.

Kilpailua johtaa Japanin Kaori Sakamoto 76,70 pisteellä. Vapaaohjelmakilpailu luistellaan perjantaina 15.10.2021.

Tulokset: http://www.isuresults.com/results/season2122/cschn2021/

Kuvassa: Jenni Saarinen
Kuvaaja: Antti Lehto


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024