Uutiset

Finlandia Trophy Espoo: Jason Brown miesten ykköseksi

Kansainvälinen taitoluistelukilpailu Finlandia Trophy Espoo jatkui perjantaina miesten vapaaohjelmilla. Kokonaiskilpailun voiton vei lopulta yhdysvaltalainen Jason Brown. Toinen ja kolmas sija menivät venäläisluistelijoille Mikhail Kolyadalle ja Dmitri Alieville

Lyhytohjelman jälkeen kilpailua johtanut Keegan Messing putosi kokonaiskilpailun neljänneksi.

Suomalaisyleisön ehdoton suosikki Jason Brown ansaitsi taiteellisella ja herkällä vapaaohjelmallaan 170,13 pistettä ja voitti kilpailun yhteispistein 262,52.

– Pyrin etenemään ohjelmassa rauhassa elementti elementiltä. Ohjelman uutuus lisää vielä jännitystä esiintymiseen, Brown kertoo.

– Suomalaiselle yleisölle on aina ihana esiintyä ja tälle yleisölle esiintyminen oli ehdottomasti kilpailun kohokohta, Brown jatkaa.

Moninkertainen Finlandia Trophy -kävijä Venäjän Mikhail Kolyada sijoittui toiseksi 256,98 pisteellä. Hauska yhteensattuma oli, että peräkkäin luistelleilla Brownilla ja Kolyadalla oli valittuna sama Schindlerin lista -musiikki.

– Olin aluksi hieman shokissa kuultuani, että olemme valinneet saman musiikin. Lopulta totesin, että kokonaisuus pukuineen ovat täysin erilaiset. Hänellä (Kolyadalla) on hyvä musiikkimaku, Brown nauroi.

Kilpailun kolmannen sijan vei venäläinen Dmitri Aliev kokonaispistein 249,25.

Suomen Valtter Virtanen lähti vapaaohjelmakilpailuun 14. sijalta. Hän sijoittui kokonaiskilpailussa 19:nneksi 179,75 yhteispisteillä jääden ennätyksestään vain 1,21 pistettä. Virtasella oli epäonnea musiikin kanssa, sillä se lähti soimaan väärästä kohdasta. Useamman yrityksen jälkeen suomalainen pääsi aloittamaan kilpailusuorituksensa. Virtanen oli tyytyväinen vapaaohjelman pisteisiinsä, vaikka tekninen suoritus ei ollut virheetön.

– Pisteet ovat ihan hyvät tässä vaiheessa kautta. Terävin lataus alun neloishyppyyn meni, mutta muuten en kokenut musiikkihaasteiden vaikuttavan suoritukseeni, Virtanen kommentoi.

Finlandia Trophyssa debyyttinsä tehnyt nuori maajoukkueluistelija Makar Suntsev (17) saavutti vapaaohjelmallaan kauden ennätyksensä 108,09 pistettä ja keräsi kokonaispotiksi 158,82. Suntsev oli kilpailussa 22.

– Olen tyytyväinen suoritukseeni. Jännitys jäi eiliseen lyhytohjelmaan ja tänään pystyin luistelemaan vapautuneemmin, Suntsev summasi.

Jäätanssin ja naisten kilpailu alkaa lauantaina.

Aikataulut ja tulokset http://www.figureskatingresults.fi/results/2122/CSFIN2021/index.htm

Kilpailun sivut www.finlandiatrophy.com

Liput www.lippu.fi/finlandia-trophy

Kuvassa Jason Brown. Kuva Antti Lehto.


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024