Uutiset

Jenni Saarinen luisteli PM-kultaa

Upeaa kautta luisteleva Jenni Saarinen voitti ylivoimaisesti naisten Pohjoismaiden mestaruuden Linköpingissä Ruotsissa sunnuntaina. Saarisen voittopisteet 162,63 ovat hänen uusi ennätyksensä.

Jenni Saarinen oli PM-kisojen kiistaton kuningatar alusta alkaen, hän voitti sekä lyhyt- että vapaaohjelman selvin eroin kilpakumppaneihin. Kilpailun toiseksi luisteli Viron Gerli Liinamäe, pisteet 150,51, ja PM-pronssille kipusi Suomen Vera Stolt, 150,28.

Maaliskuussa 20 vuotta täyttävän Jenni Saarisen kausi on ollut suurta toivoa herättävä. Juniorina Suomen superlupauksiin kuuluneella Saarisella viime kaudet ovat olleet tulostasoltaan hieman vaatimattomampia. Tänä talvena sekä taidot että voimat ovat palautuneet huippukuntoon.

– Tällä kisalla on iso merkitys minulle siinä mielessä, että pystyin näyttämään itselleni, miten vahva olen tällä hetkellä urheilijana ja että vaikeudet on nyt selätetty, Saarinen riemuitsi PM-vapaaohjelmansa jälkeen.

Saarinen loisti PM-kisoissa hyppypuolella erityisesti laadukkailla kolmoisflipeillään. Myös pirueteissa ja ylipäänsä luistelutaidoissa hän oli aivan omaa luokkaansa.

Jenni Saarinen on voittanut naisten Pohjoismaiden mestaruuden kerran aiemminkin. Vuosi oli 2015 ja Saarinen tuolloin vasta 15-vuotias.

Saarinen valmentautuu kotikaupungissaan Tampereella valmentaja Minna Järvisen johdolla.

Suomalaisiloa Linköpingissä lisäsi, kun 16-vuotias porvoolaislupaus Vera Stolt luisteli teknisesti haastavan vapaaohjelmansa virheittä ja kiisi kahdeksannelta sijalta PM-pronssille. Stolt hallitsee mm. vaikean kolmoislutz-kolmoistulppi -yhdistelmän.

Stoltin riemulla ei ollut rajoja, sillä juniorista seniorijäillä siirtyvällä Stoltilla on ollut alkukaudesta teknistä epävarmuutta.

– En todellakaan itse odottanut mitalia, mutta onhan sellainen aina kiva saada, nauroi Stolt.

Suomen Sofia Sula oli naisten kilpailun 6. pistein 140,79, ja Hanna Kiviniemi luisteli sijalle 9 pistein 133,40.

Suomen ainoa miesedustaja Roman Galay kompuroi vapaaohjelmassaan ja putosi lyhytohjelman jälkeiseltä kakkossijalta kilpailun neljänneksi pistein 169,62.

Miesten PM-kilpailun voiton vei Norjan Sondre Oddvoll Boe, 190,44. Hopeaa luisteli Ruotsin Alexander Majorov, 187,58, ja pronssille nousi Viron Alexander Selevko, 177,68.

Suomi oli taitoluistelun PM-kisojen ylivoimaisesti menestynein maa yhteensä 10 mitalilla.

Aikataulut ja tulokset TÄÄLTÄ .

 


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024