Uutiset

Team Unique voitti SM-valinnan

Team Unique voitti muodostelmaluistelun ensimmäisen SM-valintakilpailun kokonaispistein 211,24 sunnuntaina Helsingissä. Toiseksi nousi Helsinki Rockettes, joka hävisi kokonaiskilpailun niukasti vajaalla pisteellä. Kilpailun kolmanneksi sijoittui Marigold IceUnity, joka jäi vajaan neljän pisteen päähän voittajasta.

Vapaaohjelmakilpailussa Helsingfors Skridskoklubbin Team Unique sijoittui toiseksi. A Star is Born -elokuvan musiikkiin ja kerrontaan rakennettu ohjelma eteni virheittä ja toi pisteet 135,81. Kokonaispisteet 211,24 toivat kuitenkin kokonaiskilpailun voiton.

Valmentaja Mirjami Penttinen oli hyvillä mielin voitokkaasta tuloksesta.

– Tämä oli ihana pysäkki ja hieno kilpailu, mutta paljon työtä on vielä edessä, hän korosti.

Vapaaohjelmissa ykköspaikalle luisteli tarkasti ja vauhdilla Helsingin Taitoluisteluklubin Helsinki Rockettes. Sen digiaikaa visioiva ohjelma Digital Twin toi joukkueelle parhaan pistesaldon sekä teknisistä elementeistä että esittämisen komponenteista. Vapaaohjelmasta kertyi 139,12 pistettä ja sekä kokonaiskilpailusta yhteispisteet 210,42. Joukkue sai kuitenkin pisteen vähennyksen jäälle tippuneesta helman palasesta.

Helsingin Luistelijoita edustavan Marigold IceUnityn vapaaohjelma From Darkness to Light onnistui sujuvasti luomaan jäälle matkan pimeydestä valoon. Suoritus vei joukkueen kolmanneksi pistein 135,18 ja yhteispisteet 207,80 toivat kolmannen sijan.

Énsimmäistä senioreiden SM-valintakilpailuaan luistelleelle Kaarnan Taitoluistelijoiden Dream Edgesille ohjelma Romanssi – kuvaus kahden naisen välisestä rakkaudesta toi herkällä tulkinnallaan pisteet 132,98. Kokonaispisteillä 199,17 joukkue sijoittui neljänneksi

Espoo Synchronized Skatersin Lumineers luotaa kauden vapaaohjelmassaan 1980-luvun ydinvoimalaonnettomuuden seurauksia. Virheittä sujunut ohjelma toi joukkueelle pisteet 128,02 ja kokonaispisteet 190,95. Tulos toi viidennen sijan.

Team Mystique piti ykköspaikan

Helsingfors Skridskoklubbin Team Mystique piti tiukasti ykköspaikkansa myös junioreiden vapaaohjelmakilpailussa. Joukkueen ohjelma The Trickery Game kulki varmasti ja vauhdikkaasti. Se palkittiin pistein 113,25. Team Mystique voitti junioreiden ensimmäisen SM-valinnan yhteispistein 177,85.

Helsingin Luistelijoiden Musketeers nousi vapaaohjelmallaan Magic Carpet lyhytohjelman kolmannelta sijalta toiseksi, vaikka suoritukseen osui epäonninen kaatuminen. Joukkue sai vapaaohjelmasta 108,94 pistettä ja kokosi yhteispisteet 170,01.

Myös Espoon Jäätaitureiden Valley Bay Synchro paransi asemiaan vapaaohjelmallaan Carmen Revised. Joukkue nousi 106,49 pistettä keränneellä Carmen-tulkinnallaan nelospaikalta kolmanneksi yhteispistein 167,25. Espoolaistenkin ohjelmaan osui yksi kaatuminen.

Noviisit, lohko 2

  1. EsJt:n Valley Bay Synchronics teemanaan Sinfonian synty 81,41 pistettä
  2. HSK:n Team Dynamique teemanaan The Story of Harley Quin 77,30 pistettä
  3. TapTL:n CrystalBlades teemanaan Rock Tour! 70,66 pistettä

Tulokset http://www.figureskatingresults.fi/results/2122/MLSM1vk/index.htm

Kuva Antti Lehto


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024