Uutiset

Taitoluisteluliiton puheenjohtajaksi Jouko Pitkänen

Marie Lundmarkille luovutettiin Suomen liikuntakulttuurin ja urheilukulttuurin suuri ansioristi

Suomen Taitoluisteluliiton sääntömääräinen syysliittokokous järjestettiin lauantaina hotelli Scandic Pasilassa Helsingissä. Kokouksessa valittiin liitolle uusi puheenjohtaja ja hallitusjäsenet erovuoroisten tilalle seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. Henkilövalintojen lisäksi käsiteltiin talousarvio ja toimintasuunnitelma vuodelle 2023. 

Liiton puheenjohtajaksi olivat ehdolla Jouko Pitkänen ja Olli Aro. Äänestyksen jälkeen Taitoluisteluliiton uudeksi puheenjohtajaksi valittiin liiton varapuheenjohtajana toiminut espoolainen Jouko Pitkänen. Nykyisessä työssään liikkeenjohdon konsulttina hän työskentelee merkittävien suomalaisten ja kansainvälisten yritysten toimitusjohtajien, hallitusjäsenten ja hallitusten puheenjohtajien kanssa. Hän on toiminut aktiivina useassa taitoluisteluseurassa mm. Espoon Jäätaitureissa, Espoon Taitoluisteluklubissa ja Helsingin Taitoluisteluklubissa. Hänellä on kaksi luistelevaa tytärtä kahdessa eri seurassa, toinen tytöistä on yksinluistelija ja toinen muodostelmaluistelija. 
 
– Otan kiitollisena ja nöyrästi vastaan minulle annetun mandaatin toimia Suomen Taitoluisteluliiton uutena puheenjohtajana. On hienoa, että luottamustoimiin oli ehdolla useita hyviä ehdokkaita ja syysliittokokouksessamme runsaasti jäsenseuroja läsnä. Haluan kiittää lämpimästi vahvasta kannatuksesta ja toivottaa kaikille luottamustoimiin valituille menestystä yhteiseen työhömme, Pitkänen sanoo. 

Äänestyksen jälkeen jatkokaudelle liittohallitukseen valittiin Sini Aarnio-Kurki Espoosta ja Virpi Hurri Lahdesta sekä uusiksi liittohallituksen jäseniksi kahdeksi vuodeksi Anna Kuusniemi-Laine Espoosta, Tomi Vähä-Ruohola Tampereelta. Milja Sarkkinen Järvenpäästä valittiin yhdeksi kaudeksi liittohallitukseen Jouko Pitkäsen siirryttyä puheenjohtajaksi. 

Hallitusjäseninä jatkavat vuoden 2023 loppuun Mika Saarelainen Helsingistä, Nina Dahlström-Weber Helsingistä ja Nina Salmela-Mäkelä Kouvolasta.
 

Liittohallitus 2023

Marie Lundmarkille luovutettiin Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun suuri ansioristi  
 
Taitoluistelumaailman pitkäaikaiselle vaikuttajalle Marie Lundmarkille myönnettiin keväällä liikuntakulttuurin ja urheilun suuri ansioristi tunnustuksena erityisen ansiokkaasta Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun hyväksi tehdystä työstä. Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristin myöntää tasavallan presidentti. Ansiomerkin haltijana voi samanaikaisesti olla enintään kaksitoista elossa olevaa suomalaista.  

Marie Lundmark toimi Suomen Taitoluisteluliiton liittohallituksessa 49 vuotta ja Kansainvälisen luisteluliiton (ISU) hallituksessa vuodesta 2002.  
 
– Olen hyvin liikuttunut tänään kun otan vastaan tämän liikuntakulttuurin ja urheilun suuren ansioristin seurojen läsnä ollessa. Taitoluistelutoiminnan kautta olen saanut paljon ystäviä ja tuttavia sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Olen kasvanut perheessä missä urheilu ja opiskelu olivat erittäin merkittävässä roolissa. Minulla on ollut vahva halu jakaa osaamistani myös muiden henkilöiden kanssa Suomessa, Lundmark kertoo liikuttuneena.  

Lundmarkin ansiomerkin luovutustilaisuutta olivat saapuneet juhlistamaan Suomen Taitoluisteluliiton entisiä puheenjohtajia ja liittohallituksen jäseniä 25 vuoden takaa. Lundmarkin ansioristin luovutti Opetus- ja kulttuuriministeriön liikunnan vastuualueen johtaja Tiina Kivisaari syysliittokokouksen yhteydessä.  
 
– Marien tarmokas ja elegantti työ taitoluistelun eteen on ollut aivan huikeaa niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Hänen uransa on vailla vertaan niin pituudessa kuin monipuolisuudessaan, Kivisaari. Hehkuttaa. 

Seuraseminaarissa puhuttiin tulevaisuuden haasteista 

Tulevaisuustutkija ja työyhteisövalmentaja Ilkka Halava pureutui omassa puheenvuorossaan ympäröivän maailman muuttuviin olosuhteisiin ja miten näihin tulisi valmistautua.  

Halavan mukaan digitaalisuus ympärillämme hävittää urheilun mystiikkaa ja transparenssia; yleisölle ei jää enää tähtipölyä, kun koko urheilijan elämä paljastetaan digitaalisesti eri kanavissa. 
 
– Ajatelkaa rohkeasti, mihin suuntaan taitoluisteluyhteisöä kannattaa viedä ja työstäkää oman näköistänne tulevaisuutta. Pohtikaa, voisitteko löytää muita keinoja markkinoida toimintaanne kuin lähikauppojen ilmoitustaulut elokuussa ja tammikuussa. Tärkeää on löytää harrastamattomat lapset ja nuoret, Halava kannustaa. 
 
Syysliittokokouksen alussa jaetiin uudet tähtimerkit. Lasten ja nuorten tähtimerkin sai Jyväskylän Taitoluisteluseura ja yksinluistelun huippu-urheilun tähtimerkki annettiin Espoon Jäätaitureille.   

Kuvat: Ville Vairinen


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024