Uutiset

Finlandia Trophy Espoon osallistujat julki

Kansainvälinen Luisteluliitto on vahvistanut Finlandia Trophy Espoon osallistujat. Special Olympics -sarja on ensimmäistä kertaa mukana kilpailun historiassa.

Taitoluistelun Finlandia Trophy Espoo -käynnistelee taitoluistelun kilpailukautta Espoossa lokakuun 11.–13. päivänä. Finlandia Trophy on yksi kymmenestä Kansainvälisen Luisteluliiton Challenger-sarjan kilpailuista, jossa luistelijat keräävät World Standing -pisteitä.

Espoossa kilpailee 23 naista, 21 miestä, 13 jäätanssiparia, 12 pariluisteluparia sekä 5 muodostelmaluistelujoukkuetta yli 20 maasta. Perinteisten lajien lisäksi taitoluisteluperhe kasvaa Espoossa ensimmäisen kerran historiassa ympäri maailmaa saapuvilla Special Olympics -sarjan kilpailijoilla. Special Olympics on kehitysvammaisten luistelijoiden kilpailusarja.

Naiset

Kansainvälisistä huippunimistä mukaan on ilmoittautunut muun muassa naisissa vuoden 2017 MM-pronssimitalisti Kanadan Gabrielle Daleman, hallitseva Euroopan mestari Sofia Samodurova, nuorten MM-hopeamitalisti Alena Kostornaia ja Elizaveta Tuktamysheva, maailmanmestari neljän vuoden takaa. Suomalaisnaiset antavat näytön alkukauden kunnostaan hallitsevan EM-pronssimitalisti Viveca Lindforsin johdolla. Lindforsin lisäksi kilpailussa ovat mukana Jenni Saarinen ja Sofia Sula.

Miehet

Miehissä on mukana taitoluistelumaailman kirkkaimpiin tähtiin kuuluva Japanin Shoma Uno, joka on hallitseva olympia- ja MM-hopeamitalisti. Mukana kilpailussa on myös Venäjän Sergei Voronov, jolla on hallussaan muutaman vuoden takainen EM-pronssi. Suomalaisista ovat mukana Valtter Virtanen ja Roman Galay.

Jäätanssi

Viime kaudella huiman jäätanssivireen saavuttaneet Juulia Turkkila ja Matthias Versluis saavat seurakseen uuden suomalaisparin Yuka Orihara-Juho Pirinen. Pirinen aloitti yhteistyön japanilaissyntyisen Oriharan kanssa viime keväänä. Kilpailun nimekkäin pari on puolestaan Yhdysvaltojen Madison Chock-Evan Bates, jonka palkintokaapista löytyy vuosien varrelta MM-hopea ja -pronssi.

Pariluistelu

12 pariluistelijan joukossa kovimmat nimet saapuvat Venäjältä, kun junioreiden maailmanmestarit Anastasia Mishina ja Aleksandr Galliamov näyttävät osaamistaan. Pariluistelussa nähdään myös hieman suomalaisväriä, sillä mukana on Venäjää edustava suomalaissyntyinen Alisa Efimova yhdessä parinsa Alexander Korovinin kanssa. Efimova on syntynyt Suomessa ja kuulunut aikoinaan Suomen nuorten maajoukkueeseen.

Muodostelmaluistelu

Muodostelmaluistelijat kilpailevat tänäkin vuonna ainoastaan lyhytohjelmillaan. Suomen menestyksekkäät joukkueet Helsinki Rockettes, Lumineers, Marigold IceUnity ja Team Unique saavat yhden, mutta sitäkin kovemman ulkomaalaisvastuksen kilpailuun; hallitsevan maailmanmestarin Venäjän Team Paradisen.

Special Olympics -sarja

Finlandia Trophy Espoon Special Olympics -sarjassa urheilee nuoria, joilla on kehitysvamma. Urheilijoita saapuu 19, kahdeksasta maasta. Suomea kilpailussa edustavat Ville Putila, Elina Salminen, Vilja Tamminen ja Viivi Väistö. Kilpailuosio toteutetaan yhteistyössä Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta ry:n (VAU) kanssa. Finlandia Trophy on ainoa taitoluistelukilpailu ISU:n kilpailukalenterissa, jossa Special Olympics -sarja on mukana.

Kaikki osallistujat http://www.isuresults.com/events/fsevent03111915.htm

Aikataulu

Perjantai 11.10.
Klo 11:45-13:20 Special Olympics -sarjan kilpailu
Klo 13:45- 15:35 Parien lyhytohjelma
Avajaiset
Klo 16:05-19:10 Miesten lyhytohjelma
Klo 19:25-22:45 Naisten lyhytohjelma

Lauantai 12.10.
Klo 12:00-14:15 Jäätanssin rytmitanssi
Klo 14:35- 16:45 Parien vapaaohjelma
Klo 17:00-20:35 Miesten vapaaohjelma
Klo 21:05-21:40 Muodostelmaluistelun lyhytohjelma

Sunnuntai 13.10.
Klo 13:00-15:30 Jäätanssin vapaatanssi
Klo 15:50-19:40 Naisten vapaaohjelma

Liput lippu.fi/finlandiatrophy

www.finlandiatrophy.com


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024