Uutiset

Helsinki Rockettes ja Dream Edges voittoon ykkösvalinnoissa

Helsinki Rockettes (HTK) voitti ylivoimaisesti muodostelmaluistelun ensimmäisen SM-valintakilpailun sunnuntaina Tampereella. Jo lyhytohjelmissa johtanut joukkue vei voiton myös vapaaohjelmassa ja kokosi yhteispisteet 216,08. Toisen sijansa säilytti kokonaiskilpailussa Team Unique (HSK) pistein 207,71. Kolmanneksi kilpailussa jäi Marigold IceUnity (HL) tuloksella 193,06 pistettä.

Kaisa Arrateigin luotsaama Helsinki Rockettes toi jäälle muusan tarinan, joka inspiroi joukkueen kantamaan ylvään roolihahmonsa. Valmentaja totesi suorituksen yhdistäneen hienosti teknisesti hyvät elementit taiteelliseen kokonaisuuteen.

– Joukkue lähti molempina päivinä ohjelmiinsa isosti. Vaikka kausi on aikaisessa vaiheessa, luistelijat osoittivat kypsyyttä tekemisessään. Tulos kertoo, että kyse on todella taitavasta joukkueesta, Kaisa Arrateig arvioi.

Toiseksi sijoittunut Team Unique onnistui myös vapaaohjelmassaan, jonka teemana on paratiisi ihmiskunnan aamussa. Dramaattisista tulkinnoistaan tunnettu joukkue luistelee tällä kaudella klassisen ja tyyliltään keveän esityksen teemastaan.

Marigold IceUnityn vapaaohjelma ei tänään sujunut suunnitellusti. Kaatuminen liukuelementissä ja viive seuraavaan elementtiin toivat kaksi vähennystä myrskyä luotaavan vauhdikkaan ohjelman pisteisiin.

Juniorit

Junioreiden vapaaohjelman ja kokonaiskilpailun voitti Kaarinan Dream Edges kokonaispistein 184,08. Joukkue nousi voittoon toiselta sijalta ohittaen johtopaikkaa pitäneen HTK:n Team Fintasticin, joka kokosi kilpailusta yhteispisteet 181,28. Kolmanneksi juniorisarjassa nousi HSK:n Team Mystique pistein 167,38.

Maan kärkijoukkueisiin jo useamman vuoden kuuluneen Dream Edgesin vapaaohjelma Rauhan kyyhky sujui kepeästi ja täsmällisesti alusta loppuun.

Valmentaja Siiri Eskelinen kertoi viime viikkojen harjoitusten jo ennakoineen onnistumista. – Ohjelma sujui loistavasti. Tytöt luistelivat kisatilanteessa yhtä hyvin kuin treeneissäkin. Minulla oli täysi luottamus joukkueen tekemiseen, mutta toisaalta Suomessa on niin kova taso, että mitä vain voi tapahtua.

Kauden kotimaisilla SM-valintakilpailuilla ja SM-kilpailuilla on tällä kaudella aiempaa suurempi merkitys seniori- ja juniorisarjassa, sillä valinnat molempien sarjojen kevään MM-kilpailuihin perustuvat koronapandemian vuoksi vain kotimaassa saavutettuihin tuloksiin.

Noviisit

SM-noviisien sarja on jaettu kahteen lohkoon. Kakkoslohkon ensimmäisen valintakilpailun voitti EsJt:n Valley Bay Synchronics 85,06 pisteellä. Toiseksi luisteli HSK:n Team Dynamique pistein 83,38 ja kolmanneksi Tapparan Crystal Blades pistein 70,68.

SM-noviisien ensimmäinen lohko kilpailtiin lauantaina.

Toinen SM-valintakilpailu käydään Helsingissä 12.–13.12.2020 ja SM-kilpailut niin ikään Helsingissä 27.–28.2.2021.


Molempia kilpailuja voi jälleen seurata Suomen Taitoluisteluliiton suoratoistokanavalta www.skatingfinland.fi/live

Ensimmäisen valintakilpailun tulokset: 

http://www.figureskatingresults.fi/results/2021/MLSM1vk/index.htm


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024