Uutiset

Muodostelman SM-kilpailut, lauantain tuloksia

Muodostelmaluistelun SM-kisoissa käytiin lauantaina noviisien kilpailu sekä junioreiden ja senioreiden lyhytohjelmat.

Seniorisarjan kärjessä on HTK:n Helsinki Rockettes pistein 72,62, mutta toisena vain 0,88 pisteen päässä on HL:n Marigold IceUnity ja 2,06 pistettä johtavasta joukkueesta HSK:n Team Unique.

Valmentaja Kaisa Arrateig havaitsi joukkueensa Helsinki Rockettesin Tiger-ohjelmasta liukusarjasta horjahduksen, joka verotti pisteitä.

Hyvin joukkue korjasi tilanteen, ja kokonaisuus oli ihan hyvä. Nämä naiset pystyvät kuitenkin paljon parempaan, Arrateig summasi.

Marigold IceUnity luisteli ehjästi tunteikkaan ohjelmansa Täällä Pohjantähden alla. Valmentaja Anu Oksanen oli tyytyväinen, sillä suoritus onnistui tärkeällä hetkellä ennen sunnuntain vapaaohjelmia.

Team Uniquelle sattui kaatuminen tanssillisen kevyen ohjelman avoblogissa, mikä jätti joukkueen tiukassa pistetaistelussa kolmanneksi. Valmentaja Mirjami Penttinen totesi, että kisa ratkeaa kuitenkin vasta vapaaohjelmissa.

Vapaaohjelmakilpailu ratkaisee Suomen mestaruuden ohella paikat huhtikuisiin Tukholman MM-kilpailuihin. Kisapassin saavat Suomen mestari sekä sen lisäksi season´s best -tuloksen luistellut joukkue.

Kaarinan Dream Edges johtaa juniorisarjaa lyhytohjelman ennätyspisteillään 62,30. Vivaldin vuodenajoista syksyä ja kesää tulkitseva ohjelma sujui täsmällisesti ja vauhdikkaasti. Valmentaja Siiri Eskelinen totesi suorituksen olleen kauden paras.

Tällä kaudella lyhytohjelman tekniset elementit ovat vaativia. Nyt ohjelma on kypsynyt parhaimmilleen.

Dream Edges on jo lunastanut paikan junioreiden MM-kilpailuihin Zagrebiin. SM-kilpailut eivät valmentajaa jännitä.

Mehän puolustamme nyt viime vuoden SM-pronssia, emme mestaruutta, hän hymyili.

Toiseksi luisteli HL:n Musketeers, jonka saldo onnistuneesta suorituksesta nousi 60,58 pisteeseen. Kolmannelta sijalta vapaaohjelmien päivään lähtee hyvän ohjelman luistellut Espoon Jäätaitureiden Valley Bay Synchro pistein 57,44.

SM-noviisien mitalistit

SM-noviiseissa voittajakolmikko oli sama kuin viime vuonna, mutta järjestys oli nyt toinen. SM-kultaa voitti HL:n Starlights, joka luisteli onnistuneen ohjelman ja saavutti pisteet 57,56. HSK:n Team Dynamique, viime vuoden Suomen mestari, sijoittui tällä kertaa hopealle pistein 56,60. Ohjelmaan osui yksi kaatuminen. Pronssille luisteli viime vuoden tapaan HTK:n Finettes, jonka suoritusta rasitti niin ikään kaatuminen.

Noviisien lopputulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1718/MLSM2018/CAT003RS.HTM

Lauantain kaikki tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1718/MLSM2018/index.htm

Kuva: Starlights/Sari Niskanen


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024