Uutiset

Roman Galay uusi Suomen mestaruuden

Roman Galay ja Valtter Virtanen kävivät erittäin tasaisen taiston miesten Suomen mestaruudesta viikonvaihteessa Vantaalla. Galay voitti toisen peräkkäisen mestaruutensa yhteispistein 191,36, mikä oli vain 2,20 pistettä enemmän kuin viisinkertaisella mestarilla Virtasella.

– Teimme Vaden kanssa yhdessä tästä SM-kilpailusta yleisölle jännittävän. Kumpikin luisteli hyvän lyhytohjelman ja sitten mokailimme molemmat vähän vapaaohjelmissamme, Etelä-Vantaan Taitoluistelijoita edustava Roman Galay kuvasi yhteisiä tunnelmia heti kilpailun ratkettua.

Galay kävi vapaaohjelmassa jään pinnassa normaalisti yhdessä parhaimmista hypyistään, kolmoisaxelissa. Lisäksi hänelle tuli helpotuksia useampaan elementtiin. Myös Keravan Luistinseuran Virtasella oli ohjelmassaan useita teknistä haparointeja, vaikka hän voitti ohjelmaosion niukasti.

Roman Galayn kärkitulos tältä kaudelta on korkea, 203,52. Se on tarkoitus kasvattaa vielä paremmaksi, sillä Galay on päässyt tosissaan harjoittelemaan ensimmäistä neloishyppyään, tulppia. 21-vuotias Pietarissa harjoitteleva luistelija toivoo voivansa esittää sen jo EM-kilpailuissa tammikuussa Itävallassa.

Suomen Taitoluisteluliitto päättää lähipäivinä EM-kisajoukkueesta. Galaylla on suomalaismiehistä parhaat pisteet tältä kaudelta.

Vantaalla peräti 15:nneksi miesten SM-kilpailut luistellut Valtter Virtanen, 32, puolestaan ilmoitti tähtäävänsä vielä pidemmälle.

– Olympialaiset ovat kahden vuoden päästä. Vaikea tavoite, mutta kun tekeminen maittaa, mitäs muutakaan.

Miesten SM-pronssin voitti seniorisarjan ensikertalainen Mikkelin Luistelijoiden Lauri Lankila,152,64. Mikla Rasia (TTK) oli neljäs.

Kaikki tulokset http://www.figureskatingresults.fi/results/1920/YLJTSM2020/index.htm


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024