Uutiset

Roman Galaylle ei paikkaa nuorten MM-vapaohjelmaan

Roman Galayn taitoluistelun nuorten MM-kilpailut alkoivat torstaina Bulgarian Sofiassa lyhytohjelmakilpailulla. Galay sijoittui kilpailussa 35:nneksi eikä selvinnyt vapaaohjelmaan, jonne oli pääsy vain 24:lle luistelijalle.

Galay tavoitteli teknisesti vaikeaa ohjelmaa, joka alkoi onnistuneella kolmoisakselilla. Sen jälkeen alkoivat kuitenkin vaikeudet, sillä kolmoisflip-kolmoistulpiksi aiottu yhdistelmä jäi toteutumatta heti ensimmäisen hypyn ponnistuksessa. Tuloksena oli iso pistemenetys. Tämän lisäksi soolokolmoislutz päätyi jään pintaan.

Etelä-Vantaan taitoluistelijoita edustavan Galayn pisteet 47,87 jäivät lähes 12 pistettä miehen omasta reilun parin vuoden takaisesta piste-ennätyksestä.

Pietaristakin vauhtia MM-jäälle hakeneella Galaylla on takanaan pitkä toipumisjakso jalkavaivojen takia. Vasta loppuvuonna kilpailemisen makuun jälleen päässyt 19-vuotias ei ole löytänyt itsestään vielä samaa kilpailuvirettä kuin aiemmin.

-Yksittäiset hyppyelementit onnistuvat laadukkaasti, mutta kroppani ei ole ihan valmis vielä kilpailusuorituksiin. Tänään eniten harmittaa hyppy-yhdistelmän jääminen pisteittä ja kaksi piruettia, joissa jäin tasostani, Galay sanoi.

Lukion ja liikunnanohjaajan kaksoistutkintoa Vierumäellä viimeistelevä Galay suuntasi katseensa jo ensi kauteen.

-Kausi oli tässä. Nyt pyrin satsaamaan hieman opintoihini ja sitten kohti uutta ehjää kautta.

Kilpailun kärjessä on Yhdysvaltojen Alexei Krasnozhon 80,28. Suomen Sofia Sula aloittaa kilpailunsa perjantaina.

Tulokset ja aikataulut http://www.isuresults.com/results/season1718/wjc2018/index.htm

Kuva STLL/Marko Junttila


Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024
Talvilajien urheilija-apurahat myönnetty 14.6.2024