Uutiset

Team Fintasticille MM-kultaa Innbruckista

Team Fintastic uusi junioreiden maailmanmestaruutensa lauantaina Innsbruckissa Itävallassa. Joukkue juhlii voittoaan kauden huippupistein 205,61. Hopea ja pronssi menivät Yhdysvaltojen joukkueille. Suomen toinen edustaja Musketeers nousi onnistuneella vapaohjelmallaan kokonaistuloksissa neljänneksi 193,29 pisteellä.

Vapaaohjelmien päivään lähdettiin äärimmäisen jännittävästä tilanteesta, sillä johtokolmikon Team Fintastic, Teams Elite ja Skyliners piste-ero mahtui puolen pisteen.

Team Fintastic kesti hyvin johtavan joukkueen paineet ja kirjasi virheettömästä vapaaohjelmastaan Brand new soul pisteet 132,78. Kokonaispisteet 205,61 ovat paitsi joukkueen myös suomalaisjunioreiden kauden parhaat.

Valmentaja Milja Sarkkinen totesi kultaisen joukkueensa olevan enemmän kuin osien summa.

– Tämä on aivan uskomatonta. Miten kylmäpäisesti tytöt pystyivät luistelemaan tämän hankalan viikon jälkeen. Jäällä oli koko joukkue. Siellä olivat ne 16 ohjelman luistellutta tyttöä ja myös joukkueen jäsenet, jotka olivat katsomossa. Fintastic luisteli upeasti, hän iloitsi.

Edellisen MM-kultansa Team Fintastic voitti 2020 Nottinghamissa. Keväällä 2021 MM-kilpailuja ei koronan varjossa pystytty järjestämään.

Vapaaohjelmat muuttivat Yhdysvaltojen joukkueiden järjestyksen. Hopeaa otti Skyliners kokonaispistein 204,39. Pronssimitalein palkittiin Teams Elite tuloksella 204,11 pistettä.

Taikamatto nosti neljänneksi

Musketeersin Magic Carpet lensi vauhdilla ja varmasti MM-jäällä. Joukkue sai onnistuneesta vapaaohjelmastaan pisteet 127,54. Kokonaistulos 193,29 pistettä nosti sen neljänneksi ohitse Kanadan Les Suprêmesin. 

Valmentaja Anu Oksanen totesi vapaaohjelman suorituksen olleen joukkueelta olosuhteisiin nähden huikea, sillä joukkue joutui MM-kilpailussa todella tiukkaan tilanteeseen.

– Olemme menneet yhtä vuoristorataa covid-testausten kanssa. Ensimmäisessä pcr-testissä koko joukkue oli negatiivinen. Seuraavassa testissä yllättäen kaksi luistelijaa oli positiivista, joten he jäivät karanteeniin hotelliin ja pois lyhytohjelmasta. Nämä kaksi vietiin uuteen pcr-testiin lauantaiaamuna, ja he olivat nyt negatiivisia, joten heidät kiidätettiin kiireesti vapaaohjelman harjoituksiin. Jotta tytöt ehtivät jäälle, ylituomari antoi joukkueen harjoitella ryhmänsä viimeisenä.

– Moni joutui uudelle paikalle, mikä lajissa on todella vaikeaa. Siihen nähden joukkue selviytyi loistavasti, hän summasi.

Tulokset: https://results.isu.org/results/season2122/wjsysc2022/


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024