Suomen naiskaksikko taistelee Minskin jäällä

Taitoluistelun Challenger-sarjan kilpailut jatkuvat tänä viikonloppuna Valko-Venäjän Minskissä. Oona Ounasvuori on lyhytohjelman jälkeen kymmenes pistein 49,43 ja juuri Finlandia Trophyssa luistellut Vera Stolt sijalla 18 pistein 42,94.

20-vuotias Oona Ounasvuori luistelee Minskissä uransa toista Challenger-sarjan kilpailua. Lyhytohjelma, jossa yhdistelmänä oli kolmois- ja kaksoistulppi, oli yleisilmeeltään ehjä.

– Suoritus oli ok. Hieman yllätyin, että pisteeni jäivät alemmas kuin odotin, mutta tärkein tuli kuitenkin.

Ounasvuori lähti Minskiin mielessään varmat suoritukset molemmissa ohjelmissa ja niiden myötä EM-kilpailujen teknisten pisteiden rajan rikkominen. Nyt vaadittavat pisteet lyhytohjelmassa on tehty.

17-vuotiaan Vera Stoltin ohjelma takertui ohjelman alkuun sijoitettuun kolmoislutziin, joka luistelijan yllätykseksi jäi kahteen kierrokseen.

– Lyhytohjelmani on ollut varma. Vaikka fiilikseni nytkin oli hyvä, lutz jotenkin töksähti ja se vaikutti koko ohjelmaan. Rytmini hajosi.

Minskin kilpailun johdossa on Venäjän Sofia Samodurova, 17, pistein 62,23. Naisten vapaaohjelma kilpaillaan lauantaina.