Uutiset

Venäläisnaiset Finlandia Trophy Espoon kolmoisvoittoon

Finlandia Trophy Espoo -kilpailu huipentui sunnuntaina naisten vapaaohjelmamittelöön ja venäläisnaisten kolmoisvoittoon.

Voiton vei vasta 15-vuotias hallitseva junioreiden maailmanmestari Kamila Valieva huikein pistein 249,24. Valieva kiilasi lyhytohjelman kolmannelta sijalta voittoon näyttävin neloishypyin ja piruetein. Sosiaalinen media räjähti välittömästi suorituksen jälkeen ylistämään uusia maailmanennätyspisteitä.

– Olen tyytyväinen luisteluuni, vaikka suoritus ei ollut vielä täydellinen. Tavoitteenani on aina luistella hyvin sekä nauttia siitä, ensimmäistä kertaa seniorisarjassa kilpaillut Valieva sanoi vaatimattomasti.  

Toiselle sijalle luisteli hallitseva MM-hopeamitalisti Elizaveta Tuktamysheva pistein 233,30. Hallitseva Euroopan mestari Alena Kostornaia joutui tyytymään kolmanteen sijaan pistepotilla 218,83.

– Luistelin tänään hyvin ja olen tyytyväinen, että vielä vapaaohjelman jälkeenkin hymyilyttää. Luisteleminen täällä oli nautinto ja kisaorganisaatio huolehti, että kaikki sujui hienosti, seitsemättä kertaa Finlandia Trophy Espooseen osallistunut Tuktamysheva kiitteli.

Lyhytohjelmassa ennätyspisteensä luistellut Jenni Saarinen ei yltänyt parhaimpaansa vapaaohjelmassa. Hyppyjen kanssa kamppaillut Saarinen tippui sijalle 12 kokonaispistein 168,72. (Uutista päivitetty 11.10. klo 16.22. Poistettu: Suomen ennätyspisteet lyhytohjelmassa luistellut)

– Lyhkäriin olin tosi tyytyväinen, mutta vapaaohjelma oli hienoinen pettymys. Ohjelmassa ei ole vielä tarpeeksi kisarutiinia, pohti jo ensi viikonloppuna Pekingissä uudelleen kilpaileva Saarinen.

Positiivisen suomalaistuulahduksen naisten sarjaan toi Oona Ounasvuori, joka nousi onnistuneen vapaaohjelman myötä sijalle 14 uusin henkilökohtaisin ennätyspistein 162,68. Vuoroin Vantaalla ja Pietarissa harjoitteleva luistelija teki ohjelmassaan onnistuneen hyppykavalkadin, vaikka vaikeimmat kolmois-kolmois-yhdistelmät jäivät tänään näkemättä.

– Tämä oli isoin yleisö, jolle olen luistellut. Eilisen lyhytohjelman jälkeen tiesin mitä odottaa, joten olo oli paljon itsevarmempi jo hallille tullessa. Olen tyytyväinen, että sain tehtyä ehjän kokonaisuuden, Ounasvuori kertoi.

Pikahälytyksellä kisaan lähtenyt, lyhytohjelmassaan onnistunut Laura Karhunen joutui epäonnisella vapaaohjelmallaan taipumaan sijaan 21 pistein 137,15. Suomen neljäs edustaja Linnea Ceder vetäytyi kilpailusta terveydellisten syiden vuoksi.

Nelipäiväistä kilpailua oli paikan päällä seuraamassa kaiken kaikkiaan lähes 8 000 henkilöä. Urheilijat kehuivat kilvan yleisön lämmintä läsnäoloa ja kannustusta.

Tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/2122/CSFIN2021/index.htm


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024