Uutiset

Valtter Virtasen kisakausi käyntiin Saksassa

Taitoluistelija Valtter Virtanen käynnistää tänä viikonloppuna kilpailukautensa Saksan kansainvälisessä Nebelhorn Trophyssa. Perjantaina luistellussa lyhytohjelmakilpailussa Virtanen oli seitsemäs hänelle hieman vaisuin pistein 58,29.

– Kesän aikana on tapahtunut paljon uudistuksia, ja koko prosessi on vielä kesken. Vaikka ohjelmaani sisältyi selkeitä virheitä, en voi olla pettynyt, paljon hyvääkin näkyi.

Valtter Virtanen vaihtoi kesän aikana koko valmennuskuvionsa uusiksi ja harjoittelee tätä nykyä Sveitsissä sekä osin myös Suomessa. Tekniikkavirheitä on korjattu ja luisteluun haettu uutta luistoa.

Hypyissä Virtanen lähti rohkeasti yrittämään sekä neloistulppia että kolmoisaxelia. Kummassakin kierrokset jäivät aiotusta. Myös hyppy-yhdistelmässä toinen hyppy jäi kahteen kierrokseen. Pirueteissaan ja askelsarjassaan 31-vuotias kuitenkin loisti, samoin hän nautti uuden lyhytohjelmansa tulkinnasta.

– Ohjelmassa on leikittelevä tyyli, mikä selvästi sopii minulle ja auttaa myös minua rentoutumaan.

Valtter Virtanen kilpailee seuraavan kerran jo viikon päästä, sillä hän on mukana Finlandia Trophy Espoossa 5.-7. lokakuuta.

Saksan kilpailua johtaa Keegan Messing, Kanada, pistein 90,63.

Tulokset


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024