Uutiset

Valtter Virtanen toisena Saksassa

Taitoluistelun kansainväliset kilpailumahdollisuudet ovat tällä hetkellä vähissä, mutta Valtter Virtanen ja Jenni Saarinen ovat viikonloppuna kilpajäällä NRW Trophyssa Saksan Dortmundissa. Uuden lyhytohjelmaennätyksensä luistellut Virtanen on toisena ja Saarinen lyhytohjelman jälkeen kuudentena.

Valtter Virtanen avasi lauantaina lyhytohjelmansa kolmoisaxelilla, joka kuitenkin päätyi jään pintaan. Kolmoislutz ja kahden kolmoistulpin yhdistelmä sen sijaan kerryttivät pistesaldoa mukavasti. Virtanen sai yhteispisteet 66,22, mikä on hänen lyhytohjelmapisteidensä ennätys.

– Parasta menoa moneen, moneen kisaan. Ehkä sisuunnuin niin siitä, että SM-kilpailut on peruttu. Halusin näyttää, että mies on kunnossa, Virtanen sanoi suorituksensa jälkeen.

Suomen taitoluistelukilpailut ovat koronan vuoksi tauolla tammikuun loppuun asti. SM-kilpailut oli määrä kisata joulukuussa.

Viime kauden EM-kisaedustajalla Jenni Saarisella on menossa vahva syyskausi, mutta Saksassa lyhytohjelmaan sisältyi kaksi virhettä, kaatumiset kolmoisflipissä ja hyppy-yhdistelmässä, kahden kolmoistulpin yhdistelmässä.

– Kun tekee ohjelmaan muutoksia, voi aina varautua ongelmiin, Saarinen kuittasi tyynesti pyllähdykset.

Jenni Saarinen uusi juuri ennen Saksan kilpailua lyhytohjelmansa askelsarjan.

Saarinen keräsi suorituksestaan 51,92 pistettä. Kilpailua johtaa Saksan Nicole Schott pistein 62,72.

Molemmat, Virtanen ja Saarinen valmentautuvat Obertsdorfissa Michael Huthin johdolla.

Naisten ja miesten vapaaohjelmat luistellaan Saksassa sunnuntaina.

Tulokset ja aikataulut


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024