Uutiset

Finlandia Trophy Espoo: miesten lyhytohjelma

Kansainvälisen Finlandia Trophy Espoon avauspäivänä kilpailtiin miesten lyhytohjelmissa.        

Kilpailu päättyi tasapisteisiin, kun amerikkalainen Jason Brown ja kanadalainen Keegan Messing saivat kumpikin yhteispistemääräksi 92,39. Messing nousi ykkössijalle teknisillä elementtipisteillä.

Erittäin hyvänä hyppääjänä tunnettu Messing teki muun muassa onnistuneen neloistulpin, vaikka joutui helpottamaan yhdistelmän jälkimmäisen hypyn kaksoistulpiksi. Ohjelmakokonaisuus Ed Sheeranin musiikkiin oli vaikuttava.

– Olen aika tyytyväinen tämän päivän suoritukseen. Toki lyhytohjelma vaatii vielä rutiinia ja toistoja. Tämä on kuitenkin kauden ensimmäinen kansainvälinen kilpailuni, toteaa kesällä poikavauvan isäksi tullut Messing. 

Yleisön suosikki Jason Brown luisteli puolestaan kilpailun parhaimmat esittämisen osa-aluepisteet.

– Suomessa yleisö on erityisen kannustava, Brown kiitteli vuolaasti.

Kolmanneksi luistellut Venäjän Mikhail Kolyada oli epäonninen hypyissään ja lähtee vapaaohjelmaan pistein 82,75.

Valtter Virtanen oli tyytyväinen siistiin suoritukseensa. Hän luisteli kansainväliset ennätyspisteensä, jotka kirjattiin nyt lukemiin 65,74.

– Oli todella mukavaa luistella kotiyleisön edessä. Vuosien harjoittelun jälkeen asiat tuntuvat nyt loksahtavan kohdilleen. 

Huomisen vapaaohjelmaan Virtanen lähtee sijalta 15.

Makar Suntsev luisteli ensimmäisen kerran Finlandia Trophyssä. Kotkassa asuvalla ja harjoittelevalla 17-vuotiaalla oli huonoa onnea hypyissään. Pisteitä hän sai 50,73.

– Yleisö kannusti hienosti kaatumisen jälkeen ja tuli tunne, että halusin antaa heille kiitokseksi jotain takaisin. Tunnelmani ovat kaiken kaikkiaan ihan hyvät, Suntsev summasi.

Miesten vapaaohjelma luistellaan perjantaina.

Naisten sarjassa Suomen joukkueessa on tapahtunut muutoksia. Emmi Peltosen loukkaantumisen takia Laura Karhunen nimettiin naisten joukkueeseen.

Aikataulut ja tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/2122/CSFIN2021/index.htm

Kuvassa: Keegan Messing, CAN
Kuva: Antti Lehto


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024