Uutiset

Helsinki Rockettes johtaa SM-kilpailua

Muodostelmaluistelijat aloittivat kilpailun Suomen mestaruuksista lauantaina Tampereella. Seniorijoukkueet käyvät samalla tiukan kisan edustuspaikoista MM-kilpailuihin Kanadaan. Seniorisarjaa johtaa lyhytohjelmakilpailun jälkeen Helsinki Rockettes pistein 83,23 kannoillaan Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnity 2,77 pistettä taaempana. Kolmantena on Kaarinan Taitoluistelijoiden Dream Edges 10,29 pisteen päässä voittajasta.

Helsingin Taitoluisteluklubin Helsinki Rockettesin Femme Fatale sujui vahvasti ja virheittä tälläkin kertaa. Onnistunut ohjelma palkittiin kauden ennätyspistein.

 – Ensi tuntuman mukaan tämä oli hyvä perussuoritus. Luistelussa tuntui joukkueen voima ja yhdessä tekeminen. Olemme yksi yksikkö, ja vaikka ohjelmassa kosketan vain muutamaa joukkuelaista, tunnen koskettavani jokaista. Ainahan tietysti on parantamisen varaa, mutta kokonaisuudessaan ohjelma sujui hyvin, kapteeni Nona Vihma kuvasi.

Toiseksi luistellut Marigold IceUnity loi jäälle ohjelmastaan Nordic Spirit pohjoisen tunnelman pehmeällä luistelullaan. Joukkue sai suorituksestaan kauden parhaat lyhytohjelman pisteet 80,46.  

– Tavoitteemme oli, että luistelemme meille, ja se onnistui. Oli mieletön fiilis jäällä ja mahtavaa, että suoritus palkittiin vielä huippupistein. Meillä oli Sveitsin jälkeen hienot harjoitusviikot. Torstaina tosin tapahtui ikävä loukkaantuminen, joka pisti kokoonpanoa uusiksi, mutta siitä huolimatta onnistuimme uskomattoman hienosti, totesivat kapteenit Tessa Tamminen ja Amanda Laaksonen.

Myös Dream Edges korjasi ohjelmallaan Prodigy kauden parhaat lyhytohjelman pisteet 72,94. Onnistumisellaan joukkue nousi lyhytohjelmakilpailun kolmanneksi.

– Oli niin ihana päästä luistelemaan. Teimme ohjelman todella hyvällä fiiliksellä, ja teimme juuri sen, mitä tulimme tekemäänkin. Luistelu oli meille rutiinisuoritus, jolla halusimme pitää hauskaa vielä kerran, kertoivat kapteenit Ida Luukka ja Viivi Rannikko.

Lyhytohjelmakilpailun neljäs oli Espoo Synchronized Skatersin Lumineers. Sekin saavutti puhtaalla ohjelmallaan Dance Macabre kauden ykköspisteensä 71,20.

Helsingfors Skridskoklubbin Team Unique oli seniorisarjan epäonnisin. Joukkueen ohjelma Merci alkoi vahvasti ja vauhdikkaasti, mutta loppuvaiheen siirtymään osunut kaatuminen johti törmäykseen myös kulmaläpimenossa. Virheet pudottivat joukkueen viidenneksi pistein 68,54.

Team Fintastic johtaa junioreissa

Helsingin Taitoluisteluklubin Team Fintastic otti voiton junioreiden lyhytohjelmakilpailussa pistein 72,50. Joukkueen ohjelma Force of her Nature eteni puhtain elementein alusta loppuun.

– Olemme harjoitelleet hyvin ja tehneet pieniä muutoksia. Haimme tänään suoritukseen rauhaa ja yhtenäistä kuplaa, mikä myös onnistui jäällä. Pystyimme luistelemaan yhdessä ja rauhassa. Päätavoitteena on nauttia loppukaudesta ja tämä oli siihen hyvä alku, kertoivat joukkueen kapteenit Wilma Lindström ja Linnea Lehtinen.

Kapteenikaksikko luonnehti päivän luistelua hyväksi harjoitussuoritukseksi, joka oli tavoitteenakin.

Toiseksi luisteli Helsingfors Skridskoklubbin Team Mystique tunnelmallisella ohjelmallaan Last Breath of Winter, joka toi pisteet 69,74. Helsingin Luistelijoiden Musketeers sijoittui kolmanneksi railakkaalla ohjelmallaan Light at the End of the Tunnel, joka kokosi pisteet 68,15.

Finettesille noviisien SM-kulta

Finettesin valmentaja Laura Spiridovitsh oli todella tyytyväinen Suomen mestaruuden voittaneen joukkueensa luisteluun.

– Joukkueessa on tällä kaudella ollut jotain taianomaista. Olen kiitollinen, että tytöt luistelivat niin keskittyneesti, tarkasti ja ohjelmastaan nauttien. Myös pisteiden pohjalta olen suunnattoman ylpeä siitä, mitä tänään teimme ja millainen kausi on ollut, hän iloitsi.

Tässä mitalistit:

  1. Helsingin Taitoluisteluklubin Finettes teemanaan Nuoren tytön päiväkirja 96,27 pistettä
  2. Espoon Jäätaitureiden Valley Bay Synchronics teemanaan Sinfonian synty 86,98 pistettä
  3. Helsingfors Skridskoklubbin Team Dynamique teemanaan The Story of Harley Quin 86,97 pistettä

Tulokset  http://www.figureskatingresults.fi/results/2122/MLSM2022/index.htm
Kilpailusivu  https://www.muodostelmaluistelunsm2022.fi  
LIVE stream  https://solidsport.com/skatingfinland ja https://www.ruutu.fi/ohjelmat/taitoluistelu  
Arvokilpailujen valintakriteerit  https://www.stll.fi/maajoukkue/arvokilpailujen-valintakriteerit/muodostelmaluistelu/ 
Arvokilpailuvalintojen tilastot https://www.stll.fi/maajoukkue/seasonbest/ml-arvokilpailuvalintojen-tilastot/ 

Lisätiedot: Suomen Taitoluisteluliitto:
Markkinointi- ja viestintäpäällikkö Salla Mäkelä, puh 040 586 4585
Valmennuspäällikkö Satu Niittynen, puh: 040 522 9383

Kuva: Ville Vairinen


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024