Uutiset

Myllypuron jääurheilukeskuksen kehittämisvarausta jatketaan

Helsingin kaupunginhallitus päätti jatkaa Myllypuron jääurheilukeskuksen kehittämisvarausta 31.12.2023 asti. Kaupunginhallitus piti tärkeänä, että kehittämisvarauksen jatkuessa kaupunkiympäristön toimiala ryhtyy selvittämään hankkeelle myös vaihtoehtoista sijaintia yhdessä hakijan kanssa. Vaihtoehtoisen sijainnin selvittämisessä otetaan huomioon ympäristöarvot, kustannukset ja urheilukeskuksen saavutettavuus julkisilla liikennevälineillä. Kaupunginhallitus korosti myös sitä, että sijainti tulee selvittää ja arvioida mahdollisimman nopeasti, jottei hanke viivästy. 

Suomen Luisteluliitto ry ja Suomen Taitoluisteluliitto ry ovat yhdessä perustamansa yrityksen (Myllypuron jääurheilukeskus Oy) kautta vieneet jääurheilukeskushanketta eteenpäin jo vuosia. Suomen Olympiakomitea on pitänyt hanketta vuosia valtakunnallisesti merkittävien hankkeiden listalla ja nyt hanke on sijalla yksi. Hanketta liittojen mukana on työstämässä Pääkaupunkiseudun Urheiluakatemia (URHEA).

“Hienoa, että kehittämisvarausta jatkettiin. Pyrimme saamaan hankkeen hintatason toteuttamiskelpoiselle tasolle kesän aikana. Työ jatkuu”, Myllypuron jääurheilukeskuksen puheenjohtaja Janne Hänninen kertoo. 

Jääurheilulajien olosuhteet paranevat merkittävästi 

Suomesta on tähän saakka puuttunut kansainväliset mitat täyttävä pikaluisteluhalli ja suomalaiset huippu pikaluistelijat ovat joutuneet hakemaan harjoitusolosuhteet ulkomailta. Taitoluisteluseuroille hallin tarjoamat tilat antavat mahdollisuuden laajentaa toimintaansa merkittävästi. Luistelukouluihin voidaan ottaa uusien ryhmien myötä lisää lapsia. Myös aikuisten harraste- ja kuntoluistelua voidaan lähteä tuotteistamaan täysin eri pohjalta.

Vaikka jääurheilukeskus on suunniteltu urheiluseurojen ja lajien huippu-urheilun näkökulmasta niin halli mahdollistaa tavallisen liikkujan harrastamisen läpi vuoden. Tässä hyvänä esimerkkinä ovat yleisöluistelut, joita voidaan toteuttaa pikaluisteluratoja hyväksikäyttäen.  

Myllypuron uudesta jääurheilukeskuksesta suunnitellaan harjoittelukeskusta sekä pika- että taitoluistelun tarpeisiin. Keskukseen on suunnitteilla 400 metrin mittainen pikaluistelurata, kaksi jääkaukaloa, 447 metrin mittainen juoksurata, kuntosali, kaksi peilisalia oheisharjoittelua varten sekä tilat esimerkiksi yritystilaisuuksien tai seminaarien järjestämiseksi. Noin 2000 hengen istumakatsomo mahdollistaa esimerkiksi pikaluistelun EM- ja MM-kilpailujen järjestämisen Suomessa.  

Helsingin kaupunginhallituksen päätöstiedote. 


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024