Uutiset

Emmi Peltonen johdossa naisten PM-kilpailussa

Emmi Peltonen loisti PM-jäällä Norjan Stavangerissa lauantaina ja johtaa naisten kilpailua lyhytohjelman jälkeen uusilla kansainvälisillä ennätyspisteillään 67,28.

Emmi Peltosen kaikki hyppyelementit sujuivat ongelmitta ja myös piruetit nousivat korkeimmalle mahdolliselle tasolle.

– Oli hyvä fiilis, vaikka tietty jalat olivat vielä vähän väsyneet EM-kisojen jälkeen. Kahden kolmoistulpin yhdistelmässä minulla oli hiukan huono alastulo, mutta nautin tänäänkin ohjelman luistelusta koko ajan. Tulee kyllä ikävä tätä ohjelmaa, kommentoi Peltonen Enrico Caruso -teemaista lyhytohjelmaansa.

Toisena kilpailussa on Italian Lara Naki Gutmann pistein 62,83. PM-kilpailut ovat tätä nykyä avoimet myös muiden ISU-maiden edustajille. Neljäntenä tuloslistalla on Jenni Saarinen, 54,76.

– En ole erityisen tyytyväinen, koska kahteen hyppyelementtiin tuli helpotuksia. Lyhytohjelmani ei tällä hetkellä toimi, ehkä syynä on vain lukko oman pääni sisällä, Saarinen harmitteli suorituksensa jälkeen.

Suomen kolmas naisedustaja PM-kilpailussa on Oona Ounasvuori. Myös hänelle sattui hätiköintiä kahdessa hyppyelementissä, ja vaikka ohjelma muuten oli hallittu, Ounasvuori joutuu lähtemään vapaaohjelmaan sijalta 6 pistein 49,08.

Mikla Rasia seitsemäntenä

Suomen ainoalle miesedustajalla PM-lyhytohjelman jää oli petollinen. Kaikkiin hyppyelementteihin tuli virheitä, ja Mikla Rasia joutui tyytymään kilpailun viimeiseen eli seitsemänteen sijaan pistein 40,77.

– Paljon jäi parannettavaa, mutta pystyin vetämään ohjelman loppuun hyvällä fiiliksellä. Nyt täytyy vain nollata lyhytohjelman virheet ja lähteä hakemaan sama fiilis vapaaohjelmaan, Rasia sanoi suorituksensa jälkeen.

Miesten PM-kilpailua johtaa odotetustikin Latvian Deniss Vasiljevs 73,32. Norjan Sondre Oddvoll Boe teki lyhytpohjelmassa uuden enntäyksensä ja kilpailussa toisena pistein 71,27.

Naisten ja miesten vapaaohjelmat luistellaan Stavangerissa sunnuntaina.

Tulokset


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024