Uutiset ja artikkelit

Emmi Peltonen johdossa naisten PM-kilpailussa

Emmi Peltonen loisti PM-jäällä Norjan Stavangerissa lauantaina ja johtaa naisten kilpailua lyhytohjelman jälkeen uusilla kansainvälisillä ennätyspisteillään 67,28.

Emmi Peltosen kaikki hyppyelementit sujuivat ongelmitta ja myös piruetit nousivat korkeimmalle mahdolliselle tasolle.

– Oli hyvä fiilis, vaikka tietty jalat olivat vielä vähän väsyneet EM-kisojen jälkeen. Kahden kolmoistulpin yhdistelmässä minulla oli hiukan huono alastulo, mutta nautin tänäänkin ohjelman luistelusta koko ajan. Tulee kyllä ikävä tätä ohjelmaa, kommentoi Peltonen Enrico Caruso -teemaista lyhytohjelmaansa.

Toisena kilpailussa on Italian Lara Naki Gutmann pistein 62,83. PM-kilpailut ovat tätä nykyä avoimet myös muiden ISU-maiden edustajille. Neljäntenä tuloslistalla on Jenni Saarinen, 54,76.

– En ole erityisen tyytyväinen, koska kahteen hyppyelementtiin tuli helpotuksia. Lyhytohjelmani ei tällä hetkellä toimi, ehkä syynä on vain lukko oman pääni sisällä, Saarinen harmitteli suorituksensa jälkeen.

Suomen kolmas naisedustaja PM-kilpailussa on Oona Ounasvuori. Myös hänelle sattui hätiköintiä kahdessa hyppyelementissä, ja vaikka ohjelma muuten oli hallittu, Ounasvuori joutuu lähtemään vapaaohjelmaan sijalta 6 pistein 49,08.

Mikla Rasia seitsemäntenä

Suomen ainoalle miesedustajalla PM-lyhytohjelman jää oli petollinen. Kaikkiin hyppyelementteihin tuli virheitä, ja Mikla Rasia joutui tyytymään kilpailun viimeiseen eli seitsemänteen sijaan pistein 40,77.

– Paljon jäi parannettavaa, mutta pystyin vetämään ohjelman loppuun hyvällä fiiliksellä. Nyt täytyy vain nollata lyhytohjelman virheet ja lähteä hakemaan sama fiilis vapaaohjelmaan, Rasia sanoi suorituksensa jälkeen.

Miesten PM-kilpailua johtaa odotetustikin Latvian Deniss Vasiljevs 73,32. Norjan Sondre Oddvoll Boe teki lyhytpohjelmassa uuden enntäyksensä ja kilpailussa toisena pistein 71,27.

Naisten ja miesten vapaaohjelmat luistellaan Stavangerissa sunnuntaina.

Tulokset


Opetus- ja kulttuuriministeriön koronatukipäätökset 29.6.2021
Liiton toimisto lomailee 5.–31.7. 28.6.2021