Uutiset

Linnea Ceder pronssilla Bavarian Openissa

Linnea Ceder juhli pronssia Bavarian Openissa. Yhteispisteet 168,88 ovat keravalaisluistelijan uusi kansainvälisten kilpailujen ennätys. Suomalaisriemua lisäsi se, että myös Valtter Virtanen komisteli kansainvälistä ennätystään Oberstdorfin jäällä.

Lauantainen vapaaohjelma oli hieno näyttö Cederin tuloskunnosta ja sen tuomasta varmuudesta, vaikka 19-vuotias luistelija itse luonnehtikin suoritustaan selviytymistaisteluksi.

– Sain vapaaohjelmassa kaikki hypyt tehtyä yhtä kolmoislutzia lukuun ottamatta, mutta elementtieni laatu kärsi eikä luistelussani ollut sellaista vapautuneisuutta ja rentoutta kuin pitäisi. Kuitenkin ihan siedettävä suoritus minulta tänäänkin. Bavarian Open on ollut hyvä harkka ensi viikon PM-kilpailuja varten, sinne mennään täysillä.

Obertsdorfissa käydyn kilpailun naisten sarjan voitti Saksan Kristina Isaev pistein 176,67 ja toisena oli hänen maannaisensa Nicole Schott, 170,03.

Toisena suomalaisnaisena Bavarian Openissa luisteli Olivia Lisko. Aikuisten sarjaan totuttautuva 15-vuotias keräsi yhteispisteet 151,10, millä hän nousi kuudenneksi.

– Alun yhdistelmässäni toinen tulppi jäi vapaaohjelmassakin kakkoseksi ja pari muuta pientä virhettä tuli, mutta kokonaisuus oli siisti ja pisteitä tuli mukavasti, olen tyytyväinen.

Miesten kilpailussa Valtter Virtanen ei jäänyt pisteidenkeruussa Linnea Cederiä huonommaksi, vaan myös hän teki uuden kansainvälisen ennätyksensä, 197,80 pistettä. Sillä hän sijoittui neljänneksi.

Virtasen yhtenä tärkeänä tavoitteena Saksan kilpailussa oli tehdä vapaaohjelmassa MM-kisoihin vaadittavat tekniset pisteet. Tavoite jäi vain vajaan kolmen pisteen päähän.

– Minulle sattui ohjelmassa kolmoissalchowin ja kolmoistulpin yhdistelmässä kaatuminen, joka sattui sekä fyysisesti että henkisesti. Mutta täytyy vain luottaa omaan tekemiseeni, kyllä ne pisteet vielä tulevat, sanoi seuraavaksi PM-kisoihin Tanskaan suuntaava 34-vuotias.

– Muilta osin vapaaohjelmani oli ehdottomasti koko kauden tasapainoisin suoritus. Niin uskomattomalta kuin se voi kuulostaa, elän selvästi nyt urani parasta aikaa.

Päivitetty 23.1. klo 18.00.
Yksinluistelijoiden lisäksi Bavarian Openissa oli mukana yksi juniori- ja yksi noviisijäätanssipari Suomesta. Junioreissa Hilda Taylor ja Urho Reina olivat sijalla 14 pistein 83,16. Enna Kesti ja Oskari Liedenpohja sijoittuivat noviiseissa yhdeksänneksi.

Aikataulut ja tulokset: http://www.deu-event.de/results/BO2022/index.htm


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024