Uutiset

Jäätanssipari Ivanitskiy – Goldshteyn debytoi Slovakiassa

Suomen uusi jäätanssipari Daniela Ivanitskiy – David Goldshteyn tekee debyyttinsä viikonvaihteessa junioreiden Grand Prix -kilpailussa Slovakiassa . Perjantaina parin osana oli jäädä rytmitanssissa tuloslistan hännille pistein 32,99, mutta kaksikko vakuutti olevansa tyytyväinen.

Nuori suomalais-yhdysvaltalainen pari on aloittanut yhteistyönsä vasta alkukesästä.

– Luulin, että suurin piirtein tärisisin jännityksestä jäällä, mutta me pystyimme mielestäni ihan kelpo suoritukseen. Toki meillä on vielä todella valtavasti opittavaa, kommentoi 19-vuotias yhdysvaltalainen Goldshteyn rytmitanssin jälkeen.

Pari harjoittelee vuoroin Michiganissa ja Helsingissä.

– Olemme ottaneet yhteistyössämme vauhdikkaan spurtin. Siksikin on ihanaa, että nyt pääsemme kilpailemaan kansainvälisesti, 17-vuotias Ivanitskiy totesi.

Junioreiden jäätanssikilpailua johtavat venäläiset Vasilisa Kaganovskaia ja Valeriy Anegelopol, 64,64.

Suomen edustaja junioripojissa, Makar Suntsev oli kilpailun päätöksessään lyhytohjelman tapaan vaikeuksissa hyppyjensä alastuloissa. Vapaaohjelman suurimmat virheet osuivat kolmoislutzeihin, jotka hän kaatui.  Sen sijaan hän loisti jälleen askelsarjassaan ja osassa pirueteistaan.

– Lutzini on nyt saatava korjattua, se vetää liikaa vasemmalle. Ei muuta kuin kovaa työtä ja treeniä lisää, sanoo seuraavaksi Finlandia Trophyyn valmistautuva 17-vuotias kotkalainen.

Suntsevin yhteispisteet Slovakiassa olivat 160,96, millä hän oli kilpailun 14. Poikien kilpailun voitti Venäjän 15-vuotias Kirill Sarnovskiy, 215,96.


Tulokset


Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024
Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024