Uutiset

Helsinki Rockettes toinen Lumière Cupissa

Helsinki Rockettes hävisi niukasti 0,45 pisteellä muodostelmaluistelun Lumière Cupin seniorisarjan Kanadan Les Suprêmes-joukkueelle lauantai-iltana Eindhovenissa. Joukkue saavutti kuitenkin yhteispisteillään 212,81 Suomen Season´s Best -tilaston ykköspaikan, jota kotimaan seniorijoukkueet tavoittelevat saadakseen paikan MM-kotikisoihin. Kanadalaiset ottivat voiton kokonaispistein 213,26.

Helsinkiläisjoukkueen 137,68 pistettä tuonut vapaaohjelma, joka kuvaa surffailua radioaalloilla, ei piste-ennätyksestä huolimatta sujunut aivan särinöittä. Valmentaja Kaisa Arrateig näki joukkueensa suorituksessa vauhdikasta luistelua ja vahvaa tulkintaa, mutta valitettavasti ohjelman piiriin osui yksi törmäys ja sen seurauksena yhden luistelijan kaatuminen.

– Systeemi on nykyisin aika julma, koska tuomarit eivät sääntöjen mukaan saa nostaa pisteitä, jos tulee kaatuminen. Ilman sitä sääntöä olisimme luultavasti saaneet vielä enemmän pisteitä komponenteista. Komponenttipisteissähän joukkue oli ykkönen, mutta virhe nakersi niitä selvästi, Kaisa Arrateig totesi.

Valmentaja luottaa kuitenkin onnen kääntyvän: uusi vuosi ja uudet kujeet.

Kilpailun voittanut Les Suprêmes nousi Helsinki Rockettesin ohi ykköspaikalle tarkalla ja vauhdikkaalla vapaaohjelmallaan ja sen tuomilla korkeammilla teknisillä pisteillä. Kahdella miesluistelijalla tällä kaudella täydentynyt joukkue sai vapaaohjelmastaan pisteet 139,53. Ero ykkös- ja  kakkosjoukkueen välillä oli hiuksenhieno jo ennen vapaaohjelmia.

Kolmanneksi nousi onnistuneella vapaaohjelmallaan Saksan Skating Graces yhteispistein 119,51

Tulokset:

http://results.lumierecup.com/3rd/int/index.htm


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024