Uutiset

Emmi Peltonen neljänneksi Kazakstanissa

Emmi Peltonen luisteli neljänneksi Kazakstanissa käydyssä Denis Ten Memorial Challenge -kilpailussa pistein 160,91. Kilpailu on Peltoselle vasta kauden ensimmäinen.

Tunteikas The End of Love -kappaleeseen luisteltu vapaaohjelma sai ensiesityksensä Nur-Sultanin Barys Arenan jäällä. Peltonen hyppäsi ohjelmassaan kaksi kaksoisaxelia, kaksi kolmoisrittiä sekä kolmoislutzin. Ohjelmaan osui kuitenkin myös muutama helpotus ohjelman ensimmäisen lutzin jäätyä kolmen sijasta kahteen kierrokseen ja hyppy-yhdistelmien helpotuttua kolmois-kolmois-yhdistelmistä kolmois-kaksois- ja kolmois-yksöis-yhdistelmiksi. Myös pirueteista ja askelsarjasta jäi vielä uupumaan Peltoselle totuttuja vaativia vaikeustasoja.

– Alkuun jännitti aika paljon, mutta ensimmäisen hypyn jälkeen aloin rentoutua. Harmittaa tietysti, että hyppyihin tuli helpotuksia, mikä rokotti pisteitä. Tämä on lempi vappikseni kaikista vapaaohjelmistani ja sen luisteleminen tuntui ihanalta. Minulla on ollut ikävä kilpailemista ja sitä adrenaliiniryöppyä, mikä siitä seuraa, Peltonen kertoi.

Kilpailun voittoon luisteli Valko-Venäjän Viktoriia Safonova 190,06 pisteellä.

Kazakstanista Peltonen palaa Suomeen harjoittelemaan ja kilpailukausi jatkuu kolmen viikon kuluttua Puolassa Challenger Series Warsaw Cupissa.

Tulokset: https://turnir.fdt.kz/data/281021/CS/index.htm

Tiedotettu korjattu 5.11.2021 onnistuneen kolmoisflipin osalta.


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024