Uutiset

Taitoluistelun EM2023-kilpailut järjestetään Helsingissä

Suomen Taitoluisteluliiton liittohallitus on päättänyt kokouksessaan, että taitoluistelun Euroopan mestaruuskilpailut järjestetään Hartwall Arenalla 25.–29.1.2023.  Kansainvälinen luisteluliitto ISU, myönsi kilpailut Suomelle lokakuussa 2020 pitämässään kokouksessa.  

”Tavoitteenamme on järjestää kaikkien aikojen EM-kilpailut tutussa ympäristössä hyvien ja ekologisten liikenneyhteyksien päässä”, iloitsee Suomen Taitoluisteluliiton puheenjohtaja Janne Korhonen.   

Hartwall Arena oli edellisen kerran taitoluistelun arvokilpailujen näyttämönä vuonna 2017, kun Suomessa järjestettiin lajin MM-kilpailut.  

”Meillä oli kolme vaihtoehtoa kisahalliksi loppumetreille saakka, mutta päädyimme järjestämään kilpailut Helsingissä, Hartwall Arenalla, jonka puitteet ovat meille tutut ja toimivat. Lisäksi päätökseen vaikutti hyvä yhteistyö aikaisempien kilpailujen osalta Helsingin kaupungin kanssa”, kertoo EM2023-kilpailujen pääsihteeri Outi Wuorenheimo

”Olen iloinen, että Helsinki saa kahden vuoden kuluttua jälleen toimia taitoluistelun EM-kisojen näyttämönä. Helsingin vahvuudet – toimivuus, turvallisuus ja puhtaus – tulevat olemaan haluttuja ominaisuuksia tapahtumien järjestämisessä pandemianjälkeisessä ajassa. On hienoa, että helsinkiläiset pääsevät taas tulevaisuudessa nauttimaan maailmanluokan tapahtumatarjonnasta omassa kotikaupungissaan”, sanoo pormestari Jan Vapaavuori. 

Kymmenen viime vuoden aikana Suomen Taitoluisteluliitto on järjestänyt taitoluistelun puolella EM-kilpailut vuonna 2009, MM-kilpailut 2017 ja lisäksi Grand Prix -kilpailun syksyllä 2018. Muodostelmaluistelun senioritason MM-kilpailut on järjestetty kahdesti vuosina 2011 ja 2019.

Lisätiedot 
Suomen Taitoluisteluliitto, Janne Korhonen, puheenjohtaja, 040 743 6047                                              
Taitoluistelun EM2023, Outi Wuorenheimo, pääsihteeri, 040 940 2315


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024