Uutiset

Emmi Peltonen johtaa Andorrassa

Emmi Peltonen starttasi syksyn viimeisen kansainvälisen kilpailunsa vahvasti ja johtaa Open d’Andorraa pistein 64,98. Pisteet ovat hänen syyskautensa paras lyhytohjelmatulos.

Emmi Peltonen aloitti lyhytohjelmansa kolmoislutzin ja kaksoistulpin yhdistelmällä ja hyppäsi perään kaksoisaxelin ja kolmoisritin hallitusti. Kaikki piruetit ja askelsarja sujuivat korkeimmalla vaikeustasolla.

– Hyvin selvisin siihen nähden, että jouduin Varsovan kilpailun jälkeen vaihtamaan luistimet. Joissakin kohdin huomasin, että en päässyt parin päivän vanhoilla luistimilla ihan kunnolla polveen. Mutta hienoa, että tulee vielä tämä kisa alle ennen joulukuun SM-kilpailua. Hyvään suuntaan ollaan menossa, Emmi Peltonen kommentoi lyhytohjelman jälkeen.

Vuodesta 2014 alkaen eurooppalaisessa kääpiövaltiossa järjestetty kilpailu kärsii tänä syksynä sekä koronaepidemiasta että olympiavuonna tärkeiden kansallisten mestaruuskilpailujen läheisyydestä. Naisten kilpailu supistui vain seitsemän kilpailijan tapahtumaksi. Toisena Emmi Peltosen jälkeen on Norjan Linnea Kilsand, 53,70.

Naisten vapaaohjelmakilpailu luistellaan Andorrassa sunnuntaina 28.11. klo 17.15 Suomen aikaa alkaen.

Tulokset


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024