Uutiset

Taitoluistelun SM-valintakilpailut käynnistyivät lyhytohjelmilla ja rytmitansseilla

Yksinluistelun ja jäätanssin ensimmäinen SM-valintakilpailu luistellaan tänä viikonloppuna Pirkkolan jäähallissa Helsingissä. Lauantaina jäällä nähtiin yksinluistelun lyhytohjelmat ja jäätanssin rytmitanssit.

Laura Karhunen loisti naisten lyhytohjelmakilpailussa

Onnistuneen lyhytohjelman luistellut Espoon Jäätaitureiden Laura Karhunen pitää seniorinaisten kilpailun kärkisijaa 56,57 pisteellä. Karhusen lennokkaat hypyt, kolmoistulppi-kolmoistulppi, kolmoisflippi ja kaksoisaxel vakuuttivat laadukkuudellaan ja lisäksi taivutuspiruetti sekä yhdistelmäpiruetti arvioitiin vaikeimmalle eli nelostasolle.

– Treeneissä on viime aikoina ollut hiukan hankaluuksia, joten tämä onnistunut lyhkäri piristi paljon ja toi itseluottamusta vapaaohjelmaa varten. Olen tyytyväinen, että ohjelma oli siisti ja onnistunut kokonaisuus. Huomenna vapaaohjelmassa tavoitteenani on luistella yhtä rennosti ja itsevarmasti kuin tänään, Karhunen kertoi.

Vasta ensimmäisissä seniorisarjan kilpailuissaan luistelleet Kooveen Nella Pelkonen ja Espoon Jäätaitureiden Olivia Lisko lähtevät vapaaohjelmiin sijoilta kaksi ja kolme. 16-vuotias Pelkonen saavutti lyhytohjelmastaan 50,13 pistettä ja 15-vuotias Lisko puolestaan 49,88 pistettä.

Makar Suntsev miesten kilpailun johdossa

Seniorimiesten kilpailua johtaa lyhytohjelmien jälkeen 56,54 pisteellä Kotkan Taitoluistelun Makar Suntsev. 17-vuotias Suntsev haparoi tänään hieman hypyissään, mutta saavutti kaikista pirueteistaan vaativan nelostason.

– Lyhytohjelmassa oli vähän kompastelua tänään. Kolmoislutz-kolmoistulppi-yhdistelmän toinen hyppy helpottui kaksoiseksi, mutta kolmoisaxelista sain kuitenkin tehtyä hyvän yrityksen, vaikka kaaduinkin sen, Suntsev analysoi.

Toisena miesten kilpailussa on Helsingin Taitoluisteluakatemian Jan Ollikainen pistein 47,84 ja kolmantena Kooveen Lauri Lankila 47,65 pisteellä.

Juniorityttöjen kilpailun kärjessä Pihla Bergman

Juniorityttöjen sarjassa Helsingin Taitoluisteluklubin Pihla Bergman johtaa kilpailua 48,30 pisteellä. Erittäin vakuuttavan lyhytohjelman luistellut Bergman hyppäsi lyhytohjelmassaan onnistuneen kolmoislutz-kaksoistulpin, kolmoisflipin sekä kaksoisaxelin. Taistelu kärjen takana on tiukkaa Espoon Jäätaitureiden Lotta Artimon ollessa toisella sijalla 44,74 pisteellä ja Tapparan Taitoluistelun Rosa Reposen pitäessä hallussaan kolmatta sijaa pistein 44,11.

Jari Krestyannikov junioripoikien kilpailun kärjessä

Junioripoikien kilpailua johtaa Tapparan Taitoluistelun Jari Krestyannikov 44,24 pisteellä. Toisena lyhytohjelmien jälkeen on Porin Taitoluistelun Arttu Juusola pistein 39,83 ja kolmantena pistein 33,21 Severi Varpio VG-62.

Yuka Oriharalla ja Juho Pirisellä onnistunut rytmitanssi

Jäätanssijat Yuka Orihara ja Juho Pirinen ovat SM-seniorisarjan ainoat kilpailijat ensimmäisessä valintakilpailussa. Pari sai menevästä bluesia ja funk-musiikkia yhdistelleestä rytmitanssistaan 64,73 pistettä. Ensi viikolla myös Finlandia Trophy Espoon kisajäällä nähtävä pari oli tyytyväinen tämänpäiväiseen ohjelmaansa.

– Ohjelma sujui paremmin kuin muutama viikko sitten Italiassa, vaikka pientä horjumista oli yhä havaittavissa. Etenemme pienin askelin eteenpäin. Vapaatanssista lähdemme huomenna hakemaan vahvaa suoritusta, pari kertoi.

Jäätanssin SM-junioreiden kilpailussa Emma Aalto ja Lucas Tiilikainen johtavat rytmitanssin jälkeen kilpailua pistein 31,51 ja toisella sijalla ovat Hilda Taylor ja Urho Reina 27,69 pisteellä. Molemmat parit edustavat Helsingin Luistelijoita.

Jäätanssin SM-noviisisarjassa valintakilpailuun osallistuu vain yksi pari, Helsingin Luistelijoiden Enna Kesti ja Oskari Lidenpohja.

Viikonlopun kilpailua voi seurata suoratoistona maksullisen SkatingFinland-kanavan kautta.

Kilpailun järjestää Helsingin Taitoluisteluklubi ry.

Kilpailun verkkosivu: https://www.htk-yksinluistelu.com/42604  
Tulosseuranta:http://www.figureskatingresults.fi/results/2122/YLSMJUNSEN1vk/index.htm
LIVE-seuranta: https://www.skatingfinland.fi/live/


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024