Uutiset

Vapaaluistelupäivä toi onnistumisia suomalaisluistelijoille Oberstdorfissa

Hyvin sujunut vapaaluistelu nosti Valtter Virtasen Bavarian Open –kilpailun neljänneksi lyhytohjelman viidenneltä tilalta. Ohjelmaan sattui sama virhe kuin lauantaina luisteltuun lyhytohjelmaan: kolmoislutz jäi vain kahden kierroksen hypyksi. Pisteitä Virtaselle kertyi vapaaohjelmasta 128,42 ja kokonaispisteet olivat 191,07.

– Vähän jäi kaivelemaan nuo pari virhettä, etenkin kun tavoitteeni oli rikkoa 200 pistettä, Virtanen harmitteli.
– Olosuhteet huomioonottaen pitää olla tyytyväinen, sillä en oikein ole ehtinyt lepäämään EM-kisojen jälkeen. Tähän kotikisaan oli kuitenkin ihan järkevä tulla kun ei tarvinnut matkustaa minnekään, Oberstdorfissa asuva ja lääkärinä työskentelevä Virtanen tuumasi.

Suomen toinenkin edustaja miesten sarjassa, Roman Galay, nousi tulosluettelossa yhden pykälän verran ja oli lopputuloksissa kahdeksas pistein pistein 155,70. Vapaaohjelma toi pisteitä 99,61.

– Tänään sattui joitakin virheitä ja kaatumisia, mutta olen tyytyväinen, että sain ohjelman täysillä vedettyä ja tein kaksi kolmoisakselia, Galay kertoi. – Kunhan saan kuntoa takaisin, niin seuraava tavoitteeni on rikkoa 200 pistettä kilpailussa, loukkaantumisen ja pitkän kilpailutauon jälkeen kilpakentille palannut Galay kommentoi.

Suomalaisjäätanssijat säilyttivät lyhyttanssin jälkeiset sijoituksensa: Juulia Turkkila – Matthias Versluis kuudennen ja Monica Lindfors – Juho Pirinen seitsemännen sijansa.

Lindfors ja Pirinen luistelivat kauden parhaan vapaatanssinsa ja kohensivat entistä piste-ennätystä jopa reilulla 10 pisteellä. Vapaatanssin saldo oli 81,23 ja koko kilpailun pisteet 129,37.

– Ei tässä voi olla muuta kun tyytyväinen, yli 10 pisteen parannus on jäätanssissa paljon, hehkutti Pirinen. – Suoritus ei tosin ollut vielä täydellinen ja ensimmäiseen twizzeliin minulle sattui pieni virhe, mutta se ei nyt ole päällimäisenä mielessä.

Turkkila ja Versluis olivat niinikään tyytyväisiä pisteisiinsä  ja suoritukseensa. Vapaatanssi toi 86,05 pistettä ja kokonaissaldoksi tuli 139,33 pistettä.

– Ohjelmaan ei sattunut mitään suurempia virheitä ja saimmekin kauden parhaat pisteet kansainvälisistä kilpailuista, Versluis kertoi.

Jade Rautiainen sijoittui naisten kilpailussa yhdennäkseksi pistein 118,01. Jäätanssikilpailun voittoon nousi lyhyttanssin jälkeen toisena ollut Iso-Britannian Lilah Fear – Lewis Gibson pistein 154,63. Miesten kilpailun voitti Italian Maurizio Zandron pistein 215,20.

https://www.bev-eissport.de/eiskunstlauf/BO2018/index.htm


Toimistomme on suljettu 30.5. 30.5.2024
Suomen Taitoluistelusäätiön tukipäätökset 2024 29.5.2024