Uutiset

Oona Ounasvuori voittoon SM-valinnassa

Taitoluistelun ensimmäisessä SM-kilpailussa Vantaalla koettiin iso yllätys, kun Etelä-Vantaan Taitoluistelijoiden Oona Ounasvuori pesi kansainvälisesti kokeneemmat kilpasiskonsa ja luisteli voittoon ennätyspistein 141,89. Toiseksi sijoittui Linnea Ceder ja kolmanneksi Vera Stolt.

Oona Ounasvuoren voiton varmisti upea vapaaohjelmasuoritus. Voitto oli 20-vuotiaalle jättiyllätys.

– Olen  juuri sairastanut flunssaa, ja halusin vain tulla näyttämään uuden vapaaohjelmani, kertoi seuraavaksi Minskiin kansainväliseen kilpailuun tähtäävä helsinkiläinen.

Linnea Cederin pisteet olivat 139,37  ja Vera Stoltin 139,09. Molemmille tuli virheitä vapaaohjelmassa.

Miesten kilpailussa nähtiin vain kolme osanottajaa. Seuraavaksi Finlandia Trophyssa kilpaileva Roman Galay otti Tikkurilassa odotetusti voiton, vaikka molempiin ohjelmiin sisältyikin teknisiä virheitä. Yhteispispisteet olivat 159,91.

– Ei hyvä suoritus, jäin yli 40 pistettä parin viikon takaisesta Lombardia Trophyn tuloksesta. Mutta tarkoitus olikin ennen muuta kokeilla neloistulppia kilpailutilanteessa, Galay totesi.

Toinen Suomen miesedustaja Finlandia Trophyssa, Valtter Virtanen, ei kilpaillut viikonloppuna.

Juniorityttöjen kärjessä käytiin tasainen taistelu kahden juniorisarjan debytantin kesken. Tällä kaudella jo Taitoluisteluliiton maajoukkueeseen valittu 13-vuotias Olivia Lisko voitti pistein 121,71 ja toiseksi tuli nuorten maajoukkueeseen kuuluva 12-vuotias Janna Jyrkinen, 120,61.

Kolmanneksi luisteli 14-vuotias Nella Pelkonen, 116,65. Hänkin kilpaili ensimmäistä kertaa SM-junioreiden sarjassa.

Myös junioripojissa saatiin todella nuori voittaja. Vasta 12-vuotias Matias Lindfors otti ylivoimaisen voiton pistein  134,58.

 Jäätanssijoista SM-valinnan jäällä olivat SM-juniorit ja -noviit. Junioreiden kilpailun voittivat   Margareta Poutiainen ja Mirko Niskanen, 98,12, ja noviiseissa kärjessä oli pari Emma Aalto – Lasse Lillvis, 74,11.

Tulokset


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024