Uutiset

Helsinki Grand Prix: Turkkila-Versluis kuudentena

Helsingin Grand Prix´n ensimmäisen kilpailupäivän päätti jäätanssin rytmitanssi, jonka voittivat Venäjän Alexandra Stepanova–Ivan Bukin pistein 78,18. Kevään 2018 EM-pronssimitalistit esittivät upean tangokokonaisuuden.

– Tänään oli kauden ensimmäinen kilpailu, kun tanssi onnistui kokonaisuutena. Valmentajat olivat tyytyväisiä, ja näytti siltä, että yleisökin piti siitä. Olemme erittäin tyytyväisiä suoritukseemme, Stepanova totesi.

Aivan venäläisten takana vapaatanssikilpailuun lähtee Italian Charlene Guignard–Marco Fabbri. Italialaiset luistelivat tyylikkään rytmitanssin, josta he ansaitsivat kauden parhaat pisteensä 77,36.

– Meillä oli alussa ongelmia musiikin kanssa, ensin alkoi soimaan väärä musiikki ja sitten se soi liian hitaasti, joten saimme vähennyksen ajanylityksestä. Emme vielä tiedä, mitä oikein tapahtui. Mutta olemme erittäin tyytyväisiä suoritukseemme ja yleisö auttoi kannustamalla hienosti, Fabbri kommentoi.

Kolmanneksi Helsingin Jäähallin illassa tanssivat amerikkalaiset Lorraine McNamara–Quinn Carpenter pistein 71,40.

– On ihanaa olla täällä Helsingissä. Yleisö oli fantastinen. Meille tango romantica on ehdottomasti yksi hienoimmista pakollista kuvioista, Carpenter kehui.

Suomalaiset Juulia Turkkila–Matthias Versluis nousujohteinen alkukausi sai hienosti jatkoa, kun pari luisteli kauden parhaat rytmitanssipisteensä 63,06. Kaksikko lähtee lauantaiseen vapaatanssiin kuudennelta sijalta kymmenen huippuparin joukossa. GP-kilpailujen ensikertalaisten tango romantica sujui alusta saakka erinomaisesti.

– Lähdimme luottavaisin mielin kisaan tutussa hallissa. Olemme tosi tyytyväisiä hyvistä pisteistä, vaikka pakollisen kuvion tasot jäivät alhaisiksi. Se lisää motivaatiota harjoituksiin, Turkkila iloitsi.

– Kokonaisuus pysyi hyvin kasassa. Huomiseen voi lähteä rennolla ja hyvällä fiiliksellä, teemme sen, mitä olemme harjoiteltu. Kauden tavoitteet ovat yhä arvokisoissa ja siellä onnistumisessa, Versluis totesi.

Jäätanssin vapaatanssi luistellaan lauantaina.

Tulokset: http://www.isuresults.com/results/season1819/gpfin2018/


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024