Uutiset

Milja Sarkkinen palkittiin Jesse Laesterän Elämän Liekki -muistopalkinnolla

Jesse Laesterän Elämän liekki -muistopalkinto on jaettu vuosittain muodostelmaluistelun Suomen mestaruuskilpailujen yhteydessä vuodesta 2004 alkaen. Palkinto myönnetään henkilölle, joukkueelle tai yhteisölle, joka omalla toiminnallaan on merkittävästi kehittänyt tai vienyt eteenpäin muodostelmaluistelua Suomessa tai kansainvälisesti. Palkinnonsaajan päättää vuosittain Taitoluisteluliiton muodostelmaluistelun lajityöryhmä.  

Vuoden 2022 Elämän liekki -palkinto myönnettiin Milja Sarkkiselle, ja se luovutettiin viikonloppuna muodostelmaluistelun SM-kilpailujen 2023 yhteydessä. 

– Olen todella otettu, että olen tämän hienon palkinnon arvoinen. Sitä viestiä, mikä palkintoon liittyy, haluankin viedä sinne, minne ikinä elämässäni kuljen: Tee se, minkä teet isolla liekillä; täysillä, koko sydän mukana, Sarkkinen iloitsee.  

Milja Sarkkinen päätti pitkän ja menestyksekkään valmennusuransa keväällä 2022. Hän on saavuttanut Team Fintasticin valmentajana kaksi junioreiden maailmamestaruutta sekä avustanut muita joukkueita oman valmennustyönsä rinnalla. Lisäksi hän on päätoimisen valmentajan uran jätettyään innostunut kehittämään muodostelmaluistelua kokonaisvaltaisesti eteenpäin erilaisissa projekteissa. Syksyllä 2022 Sarkkinen valittiin Suomen Taitoluisteluliiton liittohalllituksen jäseneksi. 

– Muodostelmaluistelussa jatkan liiton puolesta kouluttajan ja mentorin roolissa, ja teen mielelläni yhteistyötä myös yksittäisten seurojen kanssa jakamalla lajiosaamistani. Lisäksi liittohallituksessa olen muodostelmaluistelun toimikunnassa ja muissa muodostelmaprojekteissa, joten olen lajin parissa oikeastaan aika tiiviistikin edelleen. Unohtamatta sitä, että muodostelmaluistelu on paras laji maailmassa ja olen ikuinen fani, Sarkkinen jatkaa.

Jesse Laesterän Elämän liekki -muistopalkinnon saajat. 

Kuva: Ville Vairinen


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024