Uutiset

Helsinki Rockettes johtaa MM-Hamiltonissa

Helsinki Rockettes johtaa lyhytohjelmien jälkeen muodostelmaluistelun senioreiden  maailmanmestaruuskilpailuja, jotka käynnistyivät perjantaina Hamiltonissa Kanadassa. Joukkue saavutti suorituksestaan huippupisteet 82,76. Marigold IceUnity on neljäntenä tuloksella 77,48, joka jätti sen vain 0,17 pisteen päähän lyhytohjelmakilpailun kolmannesta sijasta.

Toisena, tiukasti johtopaikkaa pitävän suomalaisjoukkueen tuntumassa, on Kanadan Les Suprêmes pistein 81,51 ja kolmantena myös kotikisojaan luisteleva Nexxice 77,65 pisteellä. Molemmat joukkueet onnistuivat lyhytohjelmissaan virheittä.

Helsinki Rockettes jatkoi lyhytohjelmallaan voittoisaa kauttaan. Joukkueen onnistunut veto naisellisesta Femme Fatale -ohjelmasta toi johtotuloksen niin teknisistä pisteistä kuin esittämisen komponenteistakin. Joukkue lähtee vapaaohjelmien päivään taskussaan lyhytohjelmakilpailun kultaiset pikkumitalit.

Valmentaja Kaisa Arrateig totesi lyhytohjelmapäivän tunnelman olleen aivan mahtava.

 – Jäällä oli aivan huikea Helsinki Rockettes. Koska joukkue onnistui tekemään tarkkaa työtä, saimme kaikki tekniset tasot läpi. Vaati keskittymistä, että saimme elementit mahtumaan kapeammalle kentälle. Ohjelmassa oli show-tunnelmaa ja vapautunutta tulkintaa. Joukkue luisteli yhdessä, ja messissä oli olivat myös ne luistelijat, jotka eivät nyt olleet jäällä. Tästä on ihana jatkaa lauantain vapaaohjelmaan, hän kuvasi.

Helsinki Rockettesin kapteenit Nona Vihma ja Petra Viitanen kertoivat, ettei joukkueen kisaharjoitus ennen kilpailua ollut ihan sellainen kuin toivottiin.

– Kisaan lähdimme kuitenkin hyvillä mielin, vaikka vähän jännittikin, koska arvokisoihin ei ole päästy pitkään aikaan. Tavoitteena oli lähteä nauttimaan kaikista hetkistä ja onnistuimme siinä. Teimme parhaamme ja teimme sen yhdessä, Helsinki Rockettesin kapteenit Nona Vihma ja Petra Viitanen painottivat.

Marigold IceUnity neljäntenä

Marigold IceUnityn herkkä ohjelma Nordic Spirit soljui elementistä toiseen kauniisti ilman näkyviä virheitä. Ohjelman pivottava blokki ei kuitenkaan täyttänyt teknisiä vaatimuksia, mikä pudotti lähtötasoa tästä elementistä.

– Pelkästään tämä pudotus vei paljon pisteitä. Juuri tuon elementin laajojen kaarien vuoksi meillä on ollut haasteita saada se mahtumaan tälle kapeammalle kentälle, valmentaja Anu Oksanen selvitti.

Valmentaja korosti joukkueen kuitenkin suoriutuneen ohjelmasta mallikkaasti.

– Joukkueen luistelu näytti esityksen aikana rauhalliselta ja levolliselta. Olen tyytyväinen, että näin pitkän tauon jälkeen päästään jälleen luistelemaan MM-jäälle. Totta kai harmittaa se hyvin pieni piste-ero kolmanteen sijaan. Ohjelmalle olisi suonut tuon pronssisen pikkumitalin, mutta näin tällä kertaa, hän totesi.

Kapteeni Tessa Tamminen laadutti joukkueen luistelleen ohjelman hienolla fiiliksellä. Siitä kertoo myös illan esityksestä ansaittu yksi täysi kymppi komponenttipisteissä.

– Nautimme joka sekunnista. Emme olisi voineet luistella paremmin. Vapaaohjelmaa lähdemme tekemään vahvalla perusrutiinilla ja nauttimaan siitä viimeistä kertaa täysillä, hän kertoi.

MM-kisat jatkuvat lauantaina vapaaohjelmilla kello 13.40 paikallista ja kello 20.40 Suomen aikaa. Molemmat suomalaisjoukkueet luistelevat kisan päättävässä kuumassa ryhmässä.

MM-kilpailujen sivut: https://worldsynchro2022.com/
Tulokset ja aikataulut: http://www.isuresults.com/events/fsevent00111057.htm
Livelähetys https://worldsynchro2022.com/event-info/live-stream/

Vapaaohjelma nähdään suorana YLE Areenassa 9.4. klo 20.35
YLE:n koosteet lauantaina 9.4. klo 10.00 lyhytohjelmasta ja klo 23.45 vapaaohjelmasta.


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024